Haber

2023-2024 döneminde Sabancı Vakfı Hibe Programı’ndan destek alacak projeler açıklandı.

Sabancı Vakfı’nın 17 yıldır sivil toplumu güçlendirmek ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü Hibe Programı’ndan 2023-2024 döneminde yararlanacak projeler belli oldu.

Sabancı Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, kadınların, gençlerin ve engellilerin fırsat eşitliğine sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını sağlamak misyonuyla çalışmalar yürüten Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında bu yıl destek almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları açıklandı.

Desteklenecek projeler, sivil toplum alanında uzman kişilerden oluşan bağımsız bir değerlendirme kurulunun önerisi ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti’nin onayı ile belirlendi.

Sabancı Vakfı, toplumsal gelişime katkı sağlamak ve sivil toplumun güçlenmesini sağlamak amacıyla 8 projeye hibe verecek. “İklim değişikliği ile mücadele” alanında desteklenen proje sayısı bu yıl ikiye çıkarken, desteklenen projelerin coğrafi dağılımı da genişledi. Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Çanakkale, Diyarbakır, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Artvin, Şanlıurfa ve Tunceli desteklenen 8 projenin uygulama illeri arasında yer almaktadır. Bir projenin uygulama yeri tüm Türkiye olacaktır.

17 yılda 231 projeye 76 milyon TL’yi aşkın hibe desteği

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Sabancı Vakfı olarak sivil toplum kuruluşlarına ve çalışmalarına destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Yarım asra yakın bir süredir ülkemizde toplumsal gelişmeye ve kalkınmaya katkı sağlama hedefiyle faaliyet gösteriyor, kadın, genç ve engelli bireylerin fırsat eşitliğini sağlamak için çalışıyoruz. 17 yıldır aralıksız yürüttüğümüz Hibe Programı ile sivil toplum kuruluşlarının birçok proje ve çalışmasına destek oluyoruz. Hibe Programı kapsamında da son 2 yıldır ‘iklim değişikliği ile mücadele’ alanındaki projeleri desteklemeye devam ediyoruz. Toplumsal sorunların çözümü için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Verilen bilgilere göre, Sabancı Vakfı Hibe Programı’na bu yıl Türkiye’nin 51 ilinden 260 proje başvurusu yapıldı. Bu yılki projelerle Sabancı Vakfı’nın Hibe Programı kapsamında desteklediği proje sayısı 231’e ulaştı.

Programdan yararlanacak sivil toplum kuruluşları ve projeler

Alternatif Medya ve İletişim Derneği’nin “İklim Kriziyle Hak Temelli Yaygın Eğitimle Mücadele” projesi, Çağdaş Drama Derneği’nin “Hayattayım” projesi, Dem Derneği’nin “Sağır Kadının Hakkı Her Yerde” projesi, Bisiklet Kooperatifi’nin “Kırda Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kadın Liderler: Kırsalda Kadın Liderler” projesi ile Hibe desteği almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları ve projelerdir. Kadın Liderler: Keten Döngüsü Vakfı” projesi ve bu yıl “Kırda Kadın Liderlerin Keten Döngüsü ile Devam Etmesi” projesi. Değişime Mahallemizden Başlıyoruz” projesi, Günbağı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “Hayal Okulum” projesi, Troya Kültür Derneği’nin “Merhaba Sanat” projesi ve Türkiye Alzheimer Derneği’nin “Alz-Bilinç: Alzheimer Hastaları ve Yakınlarına Tıbbi, Sosyal-Yasal Haklar Farkındalık ve Farkındalık Eğitimi” projesi yer alıyor.

seferihisar-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu