Haber

AB, uzayı yeni bir rekabet ve “savaş” alanı olarak görüyor

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, uzayı geleceğin rekabet alanı ve “bir tür savaş” olarak gördüklerini ve buna göre hazırlanmaları gerektiğini söyledi.

Borrell, Avrupa Uzay Konferansı’nın açılışında yaptığı konuşmada, uzayın stratejik bir etki alanı haline geldiğini, artık hayatın her alanında etkin olduğunu, güvenlik ve savunmada ana savaş alanlarından biri olarak görüldüğünü belirtti.

“Uzay artık en azından rekabetin ve yüzleşmenin yaşanacağı bir tür savaş alanı haline geldi.” diyen Borrell, dünyadaki jeopolitik rekabetin uzayda artacağına dair öngörüsünü paylaşıyor.

Borrell, “Giderek daha rekabetçi ve rekabetçi hale gelecek bir uzay ortamına hazırlanmalıyız” dedi. terimini kullandı.

Geçen yıl dünya çapında hükümetlerin uzay araştırmalarına 100 milyar dolar ayırdığına dikkat çeken Borrell, şu anda uzayda 5 bin 500 uydunun yörüngede olduğunu bildirdi.

“Uzaydaki 5 bin 500 uydunun yaklaşık yüzde 10’u orduya ait veya ordu tarafından kullanılıyor. Geri kalanların çoğu ikili kullanım yani hem siviller hem de askerler tarafından kullanılıyor. Bu uydular, güvenliğimizi ve savunmamızı desteklemek için kritik bilgiler sağlıyor. dedi Borrell. dedi.

Uyduların stratejik önemini açıklamak için Ukrayna’daki savaşı örnek olarak gösteren Borrell, “Uydu görüntüleri ve iletişiminin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve tüm nüfus için oyunun kurallarını değiştirdiği kanıtlandı” dedi. değerlendirmesini yaptı.

gulyaliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu