Teknoloji

Apple’ın Yapay Zekaya Her Gün “Milyonlarca Dolar” Harcadığı Ortaya Çıktı: ChatGPT’den Daha Güçlü Yapay Zeka Geliyor!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bir süredir kendi yapay zeka dil modelini geliştirdiği argümanlarıyla gündemdeydi. Nitekim hem sızdırılan bilgiler hem de CEO Tim Cook’un yaptığı Açıklamalarbu tezler yersiz değil bu ortaya çıkarıyor. Konuya aşina kaynaklardan yapılan son açıklamalar ise Apple’ın yapay zeka sektörüyle ilgili. beklentilerin ötesindebir noktada olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre Apple yapay zeka üzerinde çalışıyor birden fazla bir ekibi var. Bu ekiplerin bir kısmı chatbotlar, bir kısmı ise görsel zeka üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hatta Apple’ın dil modelleri üzerinde çalışan ekibine “Temel Modeller” adını verdiği bile söyleniyor. iddiaya göre 16 üzerinden oluşturulanBu ekipte geçmişte Google’da çalışmış bazı mühendisler yer alıyor.

Apple bu takımlara her gün “milyonlarca dolar” harcıyor

The Information’a konuşan isimsiz kaynaklara göre Apple, yapay zekaya benzeri görülmemiş miktarda para harcıyor. Hatta bu harcamalar günlük olarak milyonlarca dolar olduğu söyleniyor. Apple yapay zeka konusunda rakiplerinin gerisinde gibi görünse de arka planda çok önemli çalışmalar yapılıyor gibi görünüyor. Peki, mevcut bilgilere göre son kullanıcıApple’ın çalışmalarından nasıl etkilenecek?

Siri, görüntü oluşturma ve daha fazlası!

Apple’ın oluşturduğu birimlerin başında şirketin yapay zeka başkanı John Giannandrea bulunuyor. Giannandrea, Siri yapan en önemli isim. Buradan Apple’ın yapay zeka çalışmalarının Siri deneyimini iyileştireceği sonucunu çıkarabiliriz. Biraz detay verelim; Apple’ın GPT-3.5’ten yapay zeka dil modeli daha güçlü söylendi. Ama bundan daha fazlası olacak. Edinilen bilgilere göre Apple, fotoğrafları ve görselleri tanıyabiliyor ve analiz edebiliyor. video bile oluşturabilirçok taraflı bir yapay zeka aracı üzerinde çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu