Haber

Avustralya’nın Yeni Güney Galler Eyaleti, 10 Yılın En Kötü Orman Yangını Riskiyle Karşı Karşıya

SİDNEY, 22 Aralık (Xinhua) — Avustralya’nın Yeni Güney Galler yerel itfaiye teşkilatı Perşembe günü, toplumu 10 yıldan uzun süredir görülen büyük orman yangınları riskinden korumak için her türlü çabanın gösterildiğini duyurdu.

Yeni Güney Galler İtfaiye ve Kurtarma Kurumu’ndan (FRNSW) yapılan yazılı açıklamaya göre, iki yıl boyunca ortalamanın üzerinde yağışlar yanıcı yükü artırdı, bu da önümüzdeki haftalarda herhangi bir orman yangınının normalden daha büyük ve ağır olma potansiyeline sahip olduğu anlamına geliyor. .

İtfaiye, bunun özellikle son sellerden etkilenen eyaletin batı eyaleti için geçerli olduğu konusunda uyardı.

FRNSW Orman İtfaiyesi ve Havacılık Birimi Komutanı Scott Donohoe, “Şu anda, yüksek yanıcı malzeme yükünün tutuşması ve arka bahçelerimizde yangın acil durumu yaratması için yalnızca birkaç gün veya haftalarca sıcak, kuru hava yeterlidir” dedi. ve arazi sahipleri itfaiye ekiplerinin talimatlarına uymalı ve önlem almalıdır. isminde.

Öte yandan çiftçilere, olası bir yangının yayılmasını yavaşlatmak için meralarının, meskenlerinin, barakalarının ve ekipmanlarının etrafına alevlerin yayılmasını yavaşlatmak için yangın bariyerleri kurmaları tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu