Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk Yüzyılının altyapısını oluşturduk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, binlerce yıllık devlet geleneğimizle harmanlanan Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gururunu, mutluluğunu ve coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

Uraloğlu, Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla yayınladığı bildiride, 29 Ekim 1923’ün aziz Türk milletinin tarihinde unutulmaz bir sayfa olduğuna dikkat çekerek, “Milletimiz, kadını, erkeği, genci, yaşlısı bir bütün olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, zor koşullar ve yoksulluk altında, Türk milletinin iradesinin kararlılıkla devam edeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. zincire vurulmamalı.”değerlendirmesini yaptı.

Türk milletinin azim ve kararlılığıyla kurulan Cumhuriyetin 100 yıl boyunca büyüdüğünü, geliştiğini ve ilerlediğini belirten Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar bilim, sanat, kültür, spor ve teknoloji alanlarında elde ettiğimiz başarılardan gurur duyuyoruz. Artık ‘Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğimiz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında geçmişimizin mirasını yaşatmak ve geleceğe taşımak için bir aradayız. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 21 yılda başta ulaştırma ve iletişim yatırımları olmak üzere her alanda yaptığımız atılımlarla ‘Türkiye Yüzyılı’nın altyapısını oluşturduk.”

Uraloğlu, Bakanlık olarak Cumhuriyetin 100’üncü yılında yaptıkları önemli yatırımlar ve atılımlarla ülkenin stratejik konumundan en iyi şekilde yararlanarak Türkiye’yi uluslararası alanda vazgeçilmez bir seviyeye taşıdıklarını vurguladı. “Türkiye Yüzyılı”ile yeni bir tarihi başlangıca hazırlandıklarını belirtti.

“MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ EN BÜYÜK GÜÇ OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Uraloğlu, ulaşım ve iletişim stratejilerini küresel ve bölgesel koşullar ışığında yeniden tanımlayarak, mobilite, dijitalleşme ve lojistik dinamiklerinin şekillendirdiği, çevre dostu ve bütünsel gelişime katkı sağlayacak politikalar çerçevesinde yatırım faaliyetlerini daha da artırdıklarını belirtti. ve söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz. Bize özgürce yaşayabileceğimiz güzel vatanımızı bırakan kahramanlarımızın, her santimetrekaresini onurumuzla süsleyen aziz hatıralarını korumak en değerli görevlerimizden biridir. ezan ve bayrağımız. Elbette Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimizin birlik ve beraberliği en büyük gücümüz olmaya devam etmektedir. Gelecekte de bu birliğin korunması için hep birlikte çalışacağımıza olan inancımızla rahmetle anıyoruz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarına ve eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, Cumhuriyetimizin bağımsızlığını kutluyoruz. “Kuruluşumuzun 100. yılını ve tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu