Haber

BİLİŞİM VADİSİ GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİMCİOĞLU, POTANSİYELİMİZİ DOST ÜLKELERE AKTARMAK GÖREVİMİZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açılışı yapılan Bilişim Vadisi İzmir Yerleşkesi’nde Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Bakü’nün ortasında mega teknoloji koridoru oluşturulması hedefiyle çalışmalara başlandı. Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu, “Teknoloji alanındaki potansiyelimizi dost ve kardeş ülkelere aktarmak için üzerimize düşen görevler var. Bu nedenle Bakü’ye giderek Orta Asya’ya açabileceğimiz teknoloji koridorunun ilk kapısını açtık” dedi.

Milli Teknoloji Atağı vizyonuyla 2019 yılında hayata geçirilen Bilişim Vadisi; Kocaeli’den İstanbul’a, oradan da İzmir’e ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye ulaştı. Bilişim Vadisi İzmir, Bilişim Vadisi İstanbul ve Bilişim Vadisi Bakü’nün resmi açılışları için İzmir’de tören düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2 Mayıs’ta düzenlenen törenle hayata geçirilen Bilişim Vadisi İzmir Kampüsü’nde çalışmalar başladı.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu, Bilişim Vadisi’nin milli teknoloji atağı vizyonuyla mega teknoloji koridoru kurma misyonunun adı gibi hareket eden bir kurum olduğunu söyledi. Bilişim Vadisi, teknoloji ekosisteminin gelişimi adına 2019 yılında Togg ile birlikte açıldı. Bu süreçte mega teknoloji koridoru olarak tabir ettiğimiz ağın yani dijital ağın kurulmasına yönelik çalışmalara başlandı. Kocaeli’deki açılışımızın hemen ardından İstanbul ve İzmir çalışmalarımız başladı. 2022’de İstanbul’un açılması ve İzmir’in temelinin atılmasıyla koridorun süreçleri devam etti. Aralık 2022’de Bakü’deki yapılanmamızı tamamladık. Temeli atılan Bilişim Vadisi İzmir’in 399. gününü açtık. İstanbul ve Bakü’yü de kapsayacak şekilde Mega Teknoloji Koridoru’nu da hizmete açtık” dedi.

‘DİJİTAL AĞDAN SİSTEM KONUŞUYOR’

Mega teknoloji koridorunun bir bina veya lokasyonu ifade etmediğini belirten İbrahimcioğlu, “Kurmaya çalıştığımız sistem dijital bir ağı ifade ediyor. Bilimsel araştırma, teknoloji transferi, ürünleştirme, ticarileştirme kapasitemizi artırmak öncelikli motivasyonumuz. İkinci motivasyonumuz ise bu konulardaki bilgi, birikim ve motivasyonumuzu başka coğrafyalara aktaracağımız bir dijital ağ ekosistemi oluşturmaktır.Türkiye’nin iki değerli sanayi şehri vardı.Bu iki değerli sanayi şehrinden ilki Kocaeli ve Bu nedenle milli teknoloji atağının vizyonu, sektörümüzdeki dijital dönüşümü bize sağlamak, yani yeni nesil işler ve yeni nesil teknolojiler yapabileceğimiz ortamı sağlamaktı. İzmir’deki ticari potansiyeli görünce burada hayata geçecek teknolojilerle katma değerli ihracat anlamında tüm dünyaya sergileyebileceğimiz önemli lokasyonlardan biri oldu” dedi.

‘TEKNOLOJİ KORİDORUNUN İLK KAPISINI AÇTIK’

Yeni nesil teknolojilerin yeni nesil yaşam alanlarına da ihtiyacı olduğunu ifade eden İbrahimcioğlu, “Burada Bilişim Vadisi İzmir’de sağladığımız altyapıları sürdürülebilir bir tasarımla inşa ettik. Kendi ağaçlarını ve bitki örtüsünü koruyarak buna uygun bir mimari tasarım gerçekleştirdik. Bu arada dijital altyapıların en ince detaylarını düşünerek tasarımcıların kullanabileceği yüksek işlemcili bilgisayar altyapıları oluşturduk. Koridorun dijital ağının çalışabilmesi için güçlü bir fiber altyapı kurduk. İki devlet tek millet anlayışıyla Bakü’de olmamızın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Teknoloji alanındaki potansiyelimizi dost ve kardeş ülkelere aktarmak gibi bazı görevlerimiz var. Bu yüzden Bakü’ye gittik. Bakü bizim için sadece Azerbaycan’dan ibaret değil. Orta Asya’ya açabileceğimiz teknoloji koridorunun ilk kapısını açtık. Ardından geçen yıl imzaladığımız Türk Devletleri Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye Örgütleri arasında Teknoloji Geliştirme Protokolü imzaladığımız bir birliğin başlangıç ​​noktasını açtık. Aynı zamanda Azerbaycan’daki güçlü firmaların yatırım fırsatlarını kendi şirketlerimizle buluşturacağız” dedi.

haberresadiye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu