Ekonomi

CFRA, şirketin ‘yeterince yeniden yatırım yapmadığını’ söyleyerek Under Armour to Sell’in notunu düşürdü

CFRA Research’teki analistler, Under Armour (UAA) hissesinin notunu Tut’tan Sat’a düşürdü ve 12 aylık ileri fiyatını 7 $’dan 5 $’a düşürdü.

Bu yeni hedef fiyat, hisse senedinin mevcut fiyatına göre %33’ün üzerinde potansiyel bir düşüşe işaret ediyor.

Bu değişiklik, analistler tarafından belirtildiği gibi Mart 2024’te sona eren mali yıl için hisse başına kazancın (EPS) 10 katı olarak tahmin ediliyor.

Nike (NKE) ve Lululemon (LULU) gibi sektördeki benzer firmaların hedeflerinden çok daha düşük bir hedef belirlediler. Analistler, bu düşük hedefin, önemli operasyonel eksiklikler ve aşırı stok seviyelerine ilişkin görüşümüzü yansıttığını açıkladı.

“2024 mali yılı için EPS tahminimiz 0,50 $’da kalmaya devam ediyor, ancak 2025 mali yılı için tahminimizi 0,05 $ azaltarak 0,50 $’a düşürdük. UAA’nın, ticari faaliyetlerini iyileştirmek amacıyla şirkete yeniden yatırım yapmak için yeterli fon ayırmadığına inanıyoruz.” “Ve bunun yerine hisselerini geri almayı seçtiğini düşünüyoruz” dedi.

CFRA ayrıca, UAA’nın son iki yılda tutarlı bir şekilde serbest nakit akışı yaratma yeteneğini göstermede başarısız olduğunu ve bunun, hisse geri alımlarından ziyade şirket için öncelikli odak noktası olması gerektiğini belirtti.

Son zamanlarda şirket yönetiminde birkaç değişiklik oldu ve şu anda odak noktası, neredeyse tüm mali ölçümlerde rakiplerini geride bırakan Kuzey Amerika’daki ticari faaliyetlerini yumuşatmak.

Analistler, “Şirketin yüksek beklentiler belirleme ve bunları karşılayamama eğilimi nedeniyle yatırımcılar giderek daha şüpheci hale geliyor, bu da hisse senedi fiyatlarının 10 doların üzerine çıkamamasında önemli bir faktör” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu