Teknoloji

ChatGPT artık insan benzeri hafızaya da sahip, peki bu bizim için ne anlama geliyor?

ChatGPT, yalnızca kendiniz, ilgi alanlarınız ve tercihleriniz hakkında söylediklerinizi hatırlamakla kalmayıp aynı zamanda bu anıları gelecekteki konuşmalara uygulayarak en güvenilir yardımcınıza dönüşmeye başlar.

OpenAI’nin sohbet robotu yakında kişisel durumunuz, ruh haliniz ve ruh haliniz hakkında yorumlarla yanıt verirse şaşırmayın. Görünüşte küçük olan bu değişiklik, yapay zekanın daha insani görünmesini sağlayabilir ve belki de yapay zekanın insan beyni gibi çalışabileceği Genel Yapay Zeka’nın önünü açabilir.

ChatGPT’nin artık bir hafızası var

OpenAI, bir blog yazısında bu konuyla ilgili kontrollü bir test yaptığını ve ChatGPT’nin (hem ücretsiz sürümde hem de ChatGPT Plus’ta) tüm sohbetlerde mevcut olduğunu tespit ettiğini duyurdu. söylediklerinizi hatırlama yeteneğinizi test ederaçıkladı.

Bu güncellemeyle birlikte ChatGPT artık “Tarçınlı kuru üzümlü simitin üzerine fıstık ezmesi sürmeyi seviyorum” gibi kişisel tercihlerinizi veya açıkça “bunu unutma” dediğiniz detayları hatırlayıp sizin için takip edebilecek. ChatGPT artık daha önce bir sekretere veya kişisel asistana ücretsiz veya 20 $ abonelik bedeli ödeyerek yapılan birçok şeyi yapmaya başlıyor.

Pratikte OpenAI, bu AI belleğinin gelecekteki istemlere uygulanacağını söylüyor. ChatGPT’ye zürafaları seven üç yaşında bir çocuğunuz olduğunu söylerseniz, bir sonraki doğum günü kartınız için fikir ararken zürafaların yer aldığı kart fikirleri alabilirsiniz.

Ancak OpenAI, ChatGPT kullanıcılarının bilgilerinin kullanılmasının diğer kullanıcılara karşı karşılık verilmeyeceğini de belirtiyor. Örneğin, bir hikaye yazdınız ve onu ChatGPT’ye yüklediniz ve düzenlemesini istediniz. Başka bir kullanıcı sizinkine benzer bir hikaye yazmak istediğinde ChatGPT hikayenizin bazı kısımlarını kullanmayacaktır. En azından iddia edilen budur. Pratikte bunu kimin, ne kadar kontrol edebileceği artık bir muamma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu