Haber

Ege’den bahara özel proje: “Temiz Bir Nefes Alın”

Egeli İletişim hazırladığı kaliteli içeriklerle toplumu bilinçlendirmeye devam ediyor.

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi, İrtibat Fakültesi, Madde Bağımlılığı Toksikolojisi ve Eczacılık Bilimleri Enstitüsü işbirliğiyle sigara bağımlılığına son vermek ve bu sorunu yaşayan bireylere destek olmak amacıyla “Temiz Bir Nefes Alın” projesi hayata geçirildi. Üç klipten oluşan ve Ege Üniversitesi’nin youtube kanalında yayınlanan bahara özel proje ile sigaranın israfı ve bu bağımlılık türünün tedavi formülleri izleyicilere aktarılıyor.

Ege Üniversitesi baharda bağımlılık konusunda yeni bir projeye imza attı. EGEMM (Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi), Bağlantı Fakültesi ve Element Bağımlılığı, Toksikoloji ve Eczacılık Bilimleri Enstitüsü iş birliğiyle hazırlanan “Temiz Bir Nefes Alın” projesi sigara bağımlılığı ile mücadeleyi hedefliyor.

İletişim Fakültesi Dekanı ve Medya Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Her yıl yüzlerce insanın hastalanmasına veya ölümüne neden olan sigara ile mücadele etmeliyiz. Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bireyler görmek istiyorsak işe bağımlılıklara karşı farkındalık yaratmakla başlamalıyız. Maalesef toplumumuzda sigara içme yaşı çok düştü. Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın toplumdaki her bireyi bu zehir konusunda uyarmalı, sağlıklı bir beden ve zihnin en büyük nimet olduğunu hatırlatmalıyız.” Göreve geldikleri günden bu yana sosyal sorumluluk projelerine daha fazla önem verdiklerini belirten Dekan Prof. herkes.

Ege Üniversitesi Element Bağımlılığı, Toksikoloji ve Eczacılık Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili Doç. Dr. Görkem Yararbaş, tütünü kullanmanın çeşitli yolları olduğunu ve bunun yaygın şeklinin sigara olduğunu belirtti. Tütünün oluşturduğu dumanın 7 binden fazla kimyasal element içerdiğini belirten Doç. Yararbaş, bu konuların sağlığa zararlı olduğunu ve kanser gelişimine neden olduğunu söyledi. Doç. Dr. Yararbaş, ALO 171 ile koordineli çalıştığını da belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın hastalara ücretsiz ilaç tedavisi imkanı sunduğunu söyledi.

Ege Üniversitesi youtube kanalında birer buçuk dakikalık üç klip halinde yayınlanan “Temiz Bir Nefes Alın” projesinin koordinatörlüğünü ve kurgusunu Connection Fakültesi doktora öğrencisi Hülya Arslaner Hamarat’ın, Connection Fakültesi mezunu kameramanlığını üstlendi. öğrencisi Tolga Geç, editoryal sorumluluk Yasemin Kuley, yönetmen Ayşe Alpak, grafik tasarım. Sorumluluğu Begüm Tangör ve Ozan Ahmet Aytemur üstleniyor. Projenin ilk bölüm linki

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu