Ekonomi

Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi Yenilenebilir Enerji Sertifikasını Aldı

TOKİ’nin 6 Şubat depreminin ardından deprem bölgelerinde inşa ettiği konutlar için tuğla üreten Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi, tükettiği elektriğin elektrik şebekesinden sağlandığını gösteren CK Power Çamlıbel Elektrik aracılığıyla Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’nı (I-REC) aldı. yenilenebilir kaynaklar. Kooperatif bünyesindeki 12 işletme, 1 yıl boyunca tükettikleri 12,9 milyon kWh elektriğin tamamını saf enerji kaynaklarından sağlayacak.

6 Şubat 2023’te üst üste meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından bölgeyi yeniden ayağa kaldırma çalışmaları devam ederken, Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi bünyesindeki tuğla üreten firmalar da bölgede hizmet veriyor. TOKİ’nin deprem bölgelerinde inşa ettiği konutlar için tuğla üreten Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi’ne üye 12 işletme, tükettikleri elektriğin yenilenebilir kaynaklardan olmasını sağlamak amacıyla CK Güç Çamlıbel Elektrik aracılığıyla Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) aldı. güç. Şirketler 1 yıl boyunca tüketecekleri 12,9 milyon kWh elektriğin tamamını saf güç kaynaklarından sağlayacak.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası alan Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi üyelerinin elektrik ihtiyaçlarını yeşil enerjiden karşılayarak sürdürülebilir bir gelecek için karbon ayak izini azaltma yolunda önemli bir adım attıklarını belirten CK Power Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül, şunları söyledi: : “Enerji sektöründeki dönüşüm, teknolojik gelişmeler ve yenilikler Çevre dostu elektrik tedarik etmek isteyen endüstriyel ve ticari müşterilerimizin “Yeşil Enerji” ile Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC/Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası) almalarını takip ediyor ve destekliyoruz. “. Deprem bölgesinde önemli rol oynayan Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi üyeleri de bu süreçte Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi’nin üyelerinden biri. “Elektrik tüketimi için I-REC almalarını çok değerli buluyorum. temiz enerji kaynakları. Bu doğa dostu adımdan dolayı kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

“Yeşil dönüşüm açısından büyük önem taşıyor”

Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi Lideri Ayhan Cet Ortaş, “Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi olarak üyelerimizin üretim süreçlerinde çevre dostu uygulamalar kullanmasını önemsiyoruz. Üyemiz olan 12 işletmenin yıllık 200 milyon tuğla üretim kapasitesi var. Şu anda 20 adet Üretilen ürünlerin yüzde 100’ü deprem bölgelerine sevk ediliyor.Bu yıl bu oranı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz.Üyelerimiz üretim sırasında yıllık yaklaşık 13 milyon kWh elektrik tüketiyor.Bu noktada üyelerimizin ihtiyaç duydukları elektriği karşılayabilecekleri bir gerçek. yenilenebilir enerji kaynaklarından tüketmenin sürdürülebilir bir gelecek ve yeşil dönüşüm açısından büyük önemi var.Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımıyla üye işyerlerimize “Karbon emisyonlarının azaltılmasına olanak sağlayan CK Power Çamlıbel Elektrik’e ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” I-REC sertifikasını alarak sürdürülebilir kalkınmayı destekleyenler.”

Yenilenebilir enerji sertifikası nedir?

Son yıllarda yaygınlığı giderek artan I-REC (Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası), RECs International tarafından geliştirilen ve elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belgeleyen uluslararası bir sertifikasyon sistemidir. Uluslararası bağımsız bir kuruluş olan IREC Vakfı tarafından düzenlenen ve denetlenen bu sistemde, yenilenebilir enerji tesislerinde (güneş, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal ve biyokütle) üretilen her 1 MWh elektrik için sertifika oluşturulmaktadır. Yetkili enerji şirketleri de bu sertifikayı talep eden müşterilerinin elektrik güçlerini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamalarına destek oluyor.

Sertifikaya sahip firmalar çeşitli avantajlar elde ediyor

Üretilen her birim elektriğin kaynağından başlayarak tüketiciye kadar takip edilmesini sağlayan bu sistem sayesinde tüketiciler bilinçli ve sağlıklı bir seçim yapabiliyor. Aynı zamanda yeşil enerji kullanımı karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik olumlu bir adım olduğundan, yeşil enerji kullanan tesisler için tüketici davranışını olumlu yönde etkileyen bir unsur olarak öne çıkıyor. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere gelişmekte olan ülkelerdeki şirketler, satın aldıkları ürünleri üreten tesislerin yenilenebilir enerji sertifikası almasını şart koşarken, aynı zamanda çeşitli avantajlar da sağlıyor. – SİVAS

alacamhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu