Haber

Galatasaray, SOCAR ile sponsorluk anlaşması imzaladı -2-

– Galatasaray, SOCAR ile sponsorluk anlaşması imzaladı

Dursun Özbek: “Azerbaycan’da Galatasaray sevgisi inanılmaz”

Galatasaray Lideri Dursun Özbek:

“Sponsor olarak Galatasaray’dan herkes katkıda bulunmak istiyor”

“Kupa finalini Azerbaycan’da oynamak çok şık olur”

İSTANBUL – Galatasaray Futbol Takımı’nın Avrupa kupa maçlarında giyeceği forma için SOCAR ile sponsorluk anlaşması imzalandı.

Galatasaray Futbol Takımı’nın UEFA düzenlemelerinde oynanacak maçlarda giyeceği formanın göğüs kısmında giyilecek olan SOCAR ile sponsorluk anlaşması yapıldı. RAMS Park’ta düzenlenen imza törenine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov, Galatasaray Futbol Takımı kaptanı Kerem Aktürkoğlu ile futbolcular Yunus Akgün ve Lucas Torreira katıldı.

Elchin Ibadov: “Türkiye’nin en köklü kulüplerinden Galatasaray ile uzun soluklu bir yolculuğa çıktık”

SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov, kendi alanlarında başarıya imza atan iki marka arasında iş birliği anlaşması bulunduğunu belirterek, “Türkiye’nin en köklü markalarından Galatasaray ile başlayan uzun soluklu bir yola bu yıl itibarıyla çıktık. Daha büyük başarılara ulaşmanın bir yolu olarak görüyoruz.Türkiye’de spora verdiğimiz takviyeye bir yenisini daha eklemek amacı ile bunu yaptık.Socar logosu alevi temsil ediyor.Yüksek anlayışı temsil eden bir logo. kaliteli, yenilikçi iş birliği.Bu alevli logo ile Galatasaray Avrupa maçlarını kazanacak Güç vermeyi planlıyoruz.Bu dönemden itibaren Avrupa maçlarında Galatasaray’ın forma sandığında Socar’ı göreceksiniz.Galatasaray’ın enerji sponsoru olarak da bu ibareyi kullanacağız. Geçen hafta Zalgiris maçında bu alevi ilk kez takımımızın forma sandığında taşımış olsak da Çarşamba Güzel bir galibiyetle bunu daha uzun vadede daha ileriye taşımak için çıktığımız yolculuğa başlayacağız. hem Avrupa arenasında hem de diğer branşlarda başarıdan başarıya koşacaktır. Bu konuda Galatasaray’a güveniyoruz ve güç sponsoru olarak Galatasaray’ın arkasında durmaya devam edeceğiz. 15 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’nin en büyük yabancı yatırımcısıyız. Burada kendimizi asla yabancı yatırımcı olarak görmüyoruz. Azerbaycan vatandaşları olarak Avrupa kupalarında oynayan tüm takımlara manevi olarak destek olduk. Artık logomuz ve alevimizle desteklemeye devam edeceğiz. Her branşta sporcuların gelişimine katkı sağlamakta ve gençlerin spora katılımını destekleyici faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Aslında Galatasaray’ın milli futbolcusu Semih Kaya bizim altyapımızda yetişip buraya gelmiş bir oyuncu. Bu anlamda sportif faaliyetlerimiz devam edecek. Engellilerden oluşan Bocce Milli Takımı’nın da sponsoruyuz. Bu faaliyetleri grup şirketlerimizden biri olan Petkim yürütmektedir. Galatasarayımıza hem Çarşamba günü hem de diğer etaplarda başarılar diliyoruz. Kupayı burada göreceğimiz günlerin çok yakın olduğuna inanıyoruz” dedi.

Dursun Özbek: “Socar’ın yanımızda olması bizim için çok önemli”

Dün statta düzenlenen imza töreninde tribünleri dolduran taraftarlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Hedeflerimize ulaşmamızdaki en önemli gücümüz onların desteği. Socar hepimizin malumu. kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın bir dünya markası haline gelen enerji şirketidir.Büyük hedeflere doğru ilerlediğimiz bu yolda Socar’ın yanımızda olması bizim için çok değerlidir.Bu anlaşma için çok teşekkür ederim. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a süreci yakından takip ettikleri için teşekkür ederim.Bu anlaşma her iki taraf için de çok önemli.Uzun vadeli iş birliğine katkı sağlayacağını düşünüyorum.İlk adım olacağını düşünüyorum. uzun soluklu bir işbirliğinin.Aslında bu süreç kardeş kulübümüz Karadağ ile Azerbaycan’da oynadığımız maçla başladı.Yaşadığımız büyük deprem felaketinden sonra bize desteklerini gösterdiler.Onun da görevde olması bence çok değerli. doğumunun 100. yılı. Kulübümüzün önümüzdeki dönemde Karabağ’da bir maçı veya Türkiye Cumhuriyeti takımlarının katılımıyla oynayacağına dair bir söylenti vermek isterim. Anlaşmamız Galatasaray’a, Socar’a ve Türk sporuna hayırlı olsun.”

Kerem Aktürkoğlu: “Gurur duyacağımız bir dönem olmasını diliyorum”

Kerem Aktüroğlu, Galatasaray’ın Avrupa’da başarılı bir dönem geçirmesinin ilk dileklerinden biri olduğunu belirterek, “Kulübümüzün kurucusu Ali Sami Yen’in hedefleri doğrultusunda Avrupa’da başarılar kazanmak. Çok teşekkür ediyorum. Türk olmayan grupları aynı anda yenmek için çıktığımız bu yolda sizlerin desteği için. Umarım yine gurur duyacağımız bir dönem olur” dedi. Yunus Akgün ve Lucas Torreira sponsor firmaya desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Dursun Özbek: “Birikimi paylaşmak tek millet olmanın gereklerinden biridir”

Projeler kapsamında Azerbaycan takımlarıyla kurulan iletişimin sorulması üzerine Özbek, “İki devlet tek millet isek tabii ki Azerbaycan’la spor tecrübemizi paylaşmamız gerekiyor. Bu birlikteliği hem ülkenin hem de ülkenin simgesi olarak görüyorum. iki devletin birbirine olan yakınlığı ve tarihi bağları.Spor faaliyetleri belli bir seviyede Karabağ Şampiyonlar Ligi’nde de oynuyor bu birliktelik elbette takdire şayan bir şey.Bunu Karabağ kulübü ile de görüşüyoruz, algılıyoruz. diğer branşlarda da işbirliği olarak.Tasarrufları paylaşmak tek millet olmanın gereklerinden biri olduğu düşünülürse bu tabii bir meseledir.İşbirliğinin devamını dilerim.Karabağ Azerbaycan ve Türkiye için çok değerli bir konudur.Galatasaray bu konudaki duruşunu göstermek için Karabağ’ı kardeş kulüp olarak seçmiş ve Azerbaycan’daki tüm faaliyetlerini Karabağ ile geliştirme niyetindedir.”

“Azerbaycan’da Galatasaray sevgisi inanılmaz”

Karabağ ile oynanan dostluk maçına taraftarın yoğun ilgisine değinen Dursun Özbek, “Bakü’deki olimpiyat stadı 65 bin kişilik, 65 bin kişi maçtaydı. Dışarıda Galatasaray sevgisi inanılmaz. Kaldığımız oteldeki otel Bu sevda karşısında yapmamız gereken çok aktivite var Karabağ ile bunları planladık Karabağ formasının mağazalarımızda satışı ve orada yeni Galatasaray Mağazalarının açılması. Bu iş birliğinin arkasında durun” dedi.

“Sponsor olarak Galatasaray’dan herkes katkıda bulunmak istiyor”

Sponsorların futbolcu transferlerine verdiği desteğin bundan sonraki dönemlerde de devam edeceğini vurgulayan Özbek, “Futbolcu transferlerinde sponsorların desteği gurur verici. Galatasaray, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu. Galatasaraylı herkes katkıda bulunmak istiyor.Bizi seven Galatasaraylı olmasalar bile Galatasaray’ın başarısına katkı sağlıyorlar.Marka olmak isteyen kuruluşlar bizimle görüşüp destek olmak istiyorlar.Bu ne tür bir şeyin en büyük göstergesidir. Galatasaray nasıl bir markadır ve nasıl bir kurumdur. Sponsorlarımızın iltifatlarına cevap vermek için sahada başarılı olmayı seçtik. Sponsorlarımıza bizi destekledikleri için teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle Galatasaray Avrupa’da.” Başarı çıtasını daha da yükseltti. Kazanacağımız Avrupa kupalarını da aynı coşkuyla kutlamayı planlıyoruz” dedi.

“Kupa finalini Azerbaycan’da oynamak çok şık olur”

TFF Büyük Kupa finalinin Azerbaycan’da düzenlenmesine yaklaşımın tamamen olumlu olduğunu ifade eden Özbek, “Bu federasyonun alacağı bir karar. Orada Galatasaray olarak ilgi ve alaka Türkiye’den farklı değil. Orada çok şık olacak. Arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi onurlandıracağız. İlgili kişilerle temasa geçeceğiz. İnşallah gerçekleşir”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu