Haber

Gazze’de son durum: İsrail hastaneyi ‘bombalamakla tehdit etti’, bazı bölgelerde internet kesildi

İsrail ve Filistin İki ülke arasındaki çatışmalar 24’üncü gününe girdi. İsrail ordusunun savaş uçakları, topları ve savaş gemileri gece boyunca Gazze Şeridi’nin özellikle kuzey kesimlerini bombaladı.

Gazze’deki Kudüs Hastanesi ve kentteki tek kanser tedavisinin verildiği Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi çevresindeki bombardımanlar nedeniyle hastanelerde hasar meydana geldi.

‘Hastanenin bazı bölümleri hasar gördü’

Filistin Kızılayı yaptığı açıklamada, İsrailli yetkililerin Kudüs Hastanesi’ni bombalamakla tehdit ettiğini ve hastanenin derhal boşaltılmasını talep ettiğini duyurdu. Açıklamada, Gazze’nin Tel el-Heva bölgesindeki Kudüs Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları ve oraya sığınan sivillerin hastaneyi terk etmesini isteyen İsrail askeri güçlerinin, hastane çevresini kasten bombaladığı ve zarar verdiği belirtildi. bazı bölümlerine değinerek, hastanedeki sağlık çalışanlarının görevlerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Bazı bölgelerde internet erişimi kesildi

Filistinli telekomünikasyon şirketi Jawwal’in Gazze Şubesi, şehrin kuzey kesimindeki bazı bölgelerde internet erişimi ve bağlantısının kesildiğini duyurdu. Yazılı açıklamada, Pir Rıdvan bölgesinde ana jeneratörün arızalanması sonucu internet erişim ve iletişimde kesinti yaşandığı kaydedildi.

Açıklamada, sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtilirken, saldırıların başladığı günden bu yana internet erişiminde, sabit hatlarda ve taşınabilir cihazlardaki iletişimde sık sık kesintiler yaşandığı hatırlatıldı.

İsrailli yetkililer, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 311’i asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 3 bin 342’si çocuk, 2 bin 262’si kadın olmak üzere 8 bin 5’e yükselirken, 20 bin 242 kişi de yaralandı.

haber-ekinozu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu