Haber

İYİ Parti Kayseri’den ‘arttırma’ tepkisi

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Tam bilet fiyatı 6,50 TL’den 8,50 TL’ye; Öğrenci biletinin de 3.25 TL’den 4.25 TL’ye çıkarıldığını hatırlatan Güzel Parti üyesi Yücel, “Yürüyüşlere doyamadınız. Kayserililerin sırtından geçinmeyi bırakın. Sayın Cumhurbaşkanı lütfen yapmayın” dedi. Başkan yaptığın zammı duysun.”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Uyum Merkezi (UKOME), şehir içi ve ilçe toplu ulaşım ücretlerini artırdı. Toplu ulaşımın personel, bakım ve yedekleme kesintileri gibi ana gider kalemindeki fiyat artışları nedeniyle güncellenen yeni tarifeye göre tam bilet 8,50 TL. indirimli bilet 4,25 TL olarak belirlendi. Yönetmelik ile aylık abonelik kartlarında biniş sayısı 140 binişten 150 binişe çıkarılmış olup, indirimli abonelik 120 TL (aylık 150 biniş), tam abonelik 360 TL (aylık 150 biniş) olarak uygulanmaktadır. UKOME’den yapılan açıklamaya göre, yenilenen ulaşım tarifesinin 15 Ocak’tan itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Alâ Parti Küme Başkan Yardımcısı Kazım Yücel, bu duruma tepki gösterdi. Yücel, “Borçsuz oldukları ve kredi kullanmadıklarıyla her fırsatta övünen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın sırtına binmeye devam ediyor. Borç konusunda doğruyu söylemeyen lider Memduh Büyükkılıç ve kredi, şimdi de vatandaşı zora sokmak için toplu ulaşım hizmetlerini artırdı.Bizim açımızdan buna karşılık ulaşım hizmetleri bedava olmalı.Ama ne yazık ki AKP iktidarının ve belediyelerinin gözü vatandaşın cebinde. Tam tersine 2023’te enflasyonun sert bir şekilde düşeceği açıklamasını yapan hükümet temsilcileri, tam tersine yine hükümete ait olan Büyükşehir Belediyesi enflasyonu korumak için zam sonrası zam yapıyor. Enflasyon yükseliyor Yazık değil mi Watt aşağı çekmek yerine Bir arkadaşınız için ödediğiniz asgari fiyatı geri almak için ne kadar uğraşıyorsunuz Artışlardan memnun değilsiniz es. Kayseri halkının sırtında yaşamaktan vazgeçin. Ah genel lider de duymasın” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu