Ekonomi

Kazanç görüşmesi: Grupo Televisa operasyonlarını kolaylaştırıyor, 2024’te büyümeyi hedefliyor

İspanyolca konuşulan dünyanın önde gelen medya şirketlerinden Grupo Televisa, 2024 Birinci Çeyrek Konferans Çağrısı sırasında operasyonel ve finansal performansında önemli adımlar attığını bildirdi. Eş CEO Alfonso de Angoitia, Ollamani’nin başarılı bir şekilde bölünmesinin ve AT&T’nin Sky Mexico’daki azınlık hissesinin satın alınmasının önemli tasarruflar ve verimlilikler sağlaması beklendiğinin altını çizdi.

Şirket ayrıca TelevisaUnivision segmentinde güçlü reklam ve abonelik kazanımlarının etkisiyle sağlam bir gelir artışı kaydetti. ABD lineer ağlarındaki zorluklara rağmen, şirket dijital dönüşüm stratejisine güveniyor ve yılın ikinci yarısında kârlı bir yayıncılık işi bekliyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Grupo Televisa, Ollamani’nin bölünmesini ve Meksika Borsası’na kote olmasını tamamladı.
  • Şirket, AT&T’nin Sky Mexico’daki azınlık hissesini satın alarak saf bir telekom kuruluşu haline gelmeyi hedefliyor.
  • Sky ve Cable operasyonlarının entegrasyonunun Sky’ın yıllık OpEx ve CapEx’inde yaklaşık %15 tasarruf sağlaması bekleniyor.
  • TelevisaUnivision, reklam ve abonelik artışları nedeniyle güçlü gelir artışı bildirdi.
  • Şirket, kârlı bir yayın hizmeti sunmak ve organik kaldıraç azaltma yoluyla bilançosunu iyileştirmek için çalışıyor.

Şirket Görünümü

  • Grupo Televisa, saf bir telekom şirketi olmaya ve finansal performansı iyileştirmeye odaklanmıştır.
  • Sky’ın Kablo operasyonlarına entegrasyonu, maliyet tasarrufu ve verimlilik elde etmek için kilit bir stratejidir.
  • TelevisaUnivision’ın özellikle yayın segmentinde gelir artış ivmesini sürdürmesi bekleniyor.

Ayı Yönünde Öne Çıkanlar

  • ABD reklam gelirleri, lineer kanalların belirli sektörlerde zorluklarla karşılaşması ve reyting düşüşleri yaşaması nedeniyle bir önceki yıla göre yatay seyretti.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Meksika’daki reklam geliri, güçlü peso ve yeni reklam envanteri alımları sayesinde bir önceki yıla göre %19 arttı.
  • Abonelik ve lisans gelirleri, özellikle VIX’in premium yayın katmanının başarısı nedeniyle %9 oranında arttı.
  • Yayın işinin yılın ikinci yarısında kârlı hale gelmesi bekleniyor.

Eksiklikler

  • Sky segmentinde gelir ve faaliyet gelirinde düşüş görüldü.
  • Lineer ağ tüketim malları, perakende ve teknoloji gibi kategorilerde zayıflık gösterdi.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Soru-Cevapta Öne Çıkanlar

  • Kablo abonelikleri istikrarlı satışlarını sürdürürken, abone kayıp oranlarında iyileşme potansiyeli bulunmaktadır.
  • ViX yayın hizmetinin, artan kullanıcı ve etkileşim ile yılın ikinci yarısında kârlılığa ulaşması bekleniyor.
  • Sky ve Cable birleşmesinin yüksek yüzde 30’larda kârlılığa ulaşacağı tahmin ediliyor.
  • Ollamani bölünmesi, varlık satışlarından 2 milyar MXN’nin üzerinde gayri nakdi kazanç sağladı.

Grupo Televisa (NYSE: TV) 2024’te büyüme ve verimlilik yılı için kendini konumlandırıyor. Şirketin son bölünme ve satın almalar da dahil olmak üzere stratejik hamleleri, operasyonları düzene sokmayı ve sinerjilerden yararlanmayı amaçlıyor. Bilançosunu iyileştirmeye odaklanan ve yayın hizmeti için umut verici bir görünüm sunan Grupo Televisa, önümüzdeki aylarda operasyonel ve finansal performansını artırmaya hazırlanıyor.

InvestingPro İçgörüleri

Grupo Televisa’nın stratejik girişimleri ve operasyonel odağı InvestingPro’nun gerçek zamanlı verilerine ve içgörülerine yansıyor. Şirketin agresif hisse geri alım programı, şirketin 0,27’lik düşük Fiyat/Defter katsayısına da yansıdığı üzere, yönetimin değerine olan güveninin altını çiziyor. Bu durum, hisse senedinin defter değerine kıyasla düşük değerlenmiş olabileceğini ve medya sektöründe potansiyel kelepir arayan yatırımcıların ilgisini çekebileceğini gösteriyor.

InvestingPro verileri de son bir hafta içinde %8,97’lik 1 Haftalık Fiyat Toplam Getirisi ile önemli bir getiri sağladığını gösteriyor ve son dönemdeki olumlu yatırımcı duyarlılığını vurguluyor. Bu yükseliş, şirketin operasyonel başarıları ve makalede bahsedilen stratejik hamleleriyle ilgili olabilir.

Şirketin son on iki ayda kârlı olmamasına rağmen, analistler Grupo Televisa’nın bu yıl kâra geçeceğini tahmin ediyor. Bu beklenti, şirketin yayıncılık işine yönelik kendi bakış açısıyla ve saf bir telekom kuruluşu olma çabalarıyla uyumlu.

InvestingPro, Grupo Televisa’nın finansal sağlığı ve pazardaki konumu hakkındaki anlayışınızı daha da zenginleştirebilecek daha fazla bilgi sunuyor. Grupo Televisa’nın metriklerini daha derinlemesine incelemek ve diğer InvestingPro İpuçlarına erişmek için https://www.investing.com/pro/TV adresini ziyaret edin. InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın ve InvestingPro ‘da bulunan ve yatırım kararlarınızı etkileyebilecek 9 ek ipucunu keşfedin.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

gumushacikoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu