Haber

Kılıçdaroğlu’na “Akraba” Diyen İsim Büyükelçi Atandı

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘alçak ve geri zekalı’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz, Cezayir büyükelçiliğine atandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘aptal geri zekalı’ diyerek hedef gösteren ve hakkında ‘hakaret’ davası açılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz büyükelçi olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bazı büyükelçilerin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti büyükelçiliğine atandı.

Mücahit Küçükyılmaz, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Suriye Ordusu’nu eleştiren sözlerini 29 Ocak 2018’de Twitter hesabından paylaşmıştı. Küçükyılmaz, Fazla söze gerek yok. CHP liderinden kaynaklanan halkçılığın, demagojinin ve ikiyüzlülüğün en alçak ve ahmakça halini aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz!’dedi.

Küçükyılmaz Hakkında ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret etmeyin’yargılandı.

Mahkeme, suçun hukuki unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Küçükyılmaz’ın beraatine karar verdi.

Küçükyılmaz’ın yargılandığı davanın dosyasında yer alan belgelerden adi yaralama ve tehdit suçlarından sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı.

DW Türkiye muhabiri Alican Uludağ, yerel mahkemenin beraat kararının temyiz yoluyla bozulduğunu, Küçükyılmaz’a 7,80 TL para cezası verildiğini ve belgenin şu anda Yargıtay’da olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu