Haber

KKTC’lilerden İlk Grup Mısır’a Ulaştı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle bölgeden tahliye edilmeyi bekleyen KKTC vatandaşlarından ilk grubun Mısır’a ulaştığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, KKTC vatandaşlarının bölgeden tahliyesine ilişkin Türkiye ile yapılan istişareler sonucunda Gazze’den Refah Sınır Kapısı’nı geçerek bugün Mısır’a ulaşan 50 kişi arasında KKTC vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.

Açıklamada önümüzdeki günlerde daha fazla KKTC vatandaşının bölgeden tahliye edileceği açıklandı.

Açıklamada, serbest bırakılmalarının ardından Mısır’daki Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılanan KKTC vatandaşlarının Kahire’den hava yoluyla KKTC’ye getirileceği belirtildi. “Gazze’deki tüm vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ve en kısa sürede tahliyesinin tamamlanması için çabalarımız devam edecek.” Terim kullanıldı.

Açıklamada, halen çatışma bölgelerinde bulunan KKTC vatandaşlarının gelişmeler için Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu’nun resmi internet siteleri ve sosyal medya hesaplarını takip etmeleri gerektiği vurgulandı. KKTC Dışişleri Bakanlığı Davet Merkezi numarasının önemli durumlar için “+905338514006” olduğunu belirtti. hatırlattı.

altunhisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu