Ekonomi

Meme-coin BOB, Musk’ın dolandırıcılıkla suçlanmasının ardından %45 düştü

Sosyal medya devinin sahibi Meme Coin Bob (BOB) fiyatları Elon Musk‘nin hesabının ‘dolandırıcı’ olarak değerlendirilmesinin ardından hesabın askıya alınması yüzde 45 oranında düştü.

Pazar günü Twitter, @ExplainThisBob’a benzer şekilde çalışan @AskTheWassie adlı komik bir kurbağa botunu bile askıya aldı.

Musk, tweet’inde şunları söyledi:

Veriler, yatırımcıların Twitter’ın eylemleri arasında 13 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşmasıyla BOB fiyatlarının Pazar günü 0,000031 dolardan 0,000016 dolara düştüğünü gösteriyor. Jetonlar, Mayıs ayındaki 74 milyon dolarlık zirve değerinden bu yana neredeyse her zaman düşüyor.

@ExplainThisBob hesabı, olayların esprili bir şekilde özetlenmesi ve tweet’lere verilen komik yanıtlar nedeniyle Nisan sonunda hızla viral oldu. Musk Nisan’da hesaba geri döndü “Bob’u seviyorum”Yanıt olarak, token fiyatının artmasına neden oldu.

Musk, o zamandan beri Bob bot ile birkaç kez etkileşime girdi. Haziran gibi yakın bir tarihte, botla ilgili siyasi bir tartışmadan alıntı yaptım ve “Bob bir kez daha yaptı”o cevapladı.

Ancak Musk, Twitter’ın “uygulamanın doğrulama sistemiyle oynayan” ve “yanıltıcı bir şekilde kendi reklamını yapan” hesapları askıya alacağını söyledi.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu