Haber

Stefan Kuntz: “Hırvatistan maçı farklı olacak”

– Stefan Kuntz: “Hırvatistan maçı farklı olacak”

A Milli Futbol Takımı Teknik Müdürü Stefan Kuntz:

“Ramazan nedeniyle oyuncu alınmadığı yüzde 100 yalan”

BURSA – A Milli Futbol Takımı Teknik Müdürü Stefan Kuntz, “Hırvatistan maçı Ermenistan maçından farklı olacak. Arkamızda 40 bin taraftar olacak” dedi. Ayrıca “Bu yüzde 100 yanlış. Oyuncuları performanslarına göre değerlendiriyoruz. Ramazan ayına saygı duyuyorum” dedi.

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası D-Section ikinci haftasında Türkiye, yarın Bursa’da Hırvatistan’ı konuk edecek. A Milli Futbol Takımı Teknik Müdürü Stefan Kuntz, kaleci Mert Günok ile Bursa Büyükşehir Belediyesi stadında basın toplantısı düzenledi. Karşılaşmada konuşan deneyimli teknik adam, Ermenistan maçını değerlendirerek konuşmasına şöyle devam etti: “Genel olarak 2 maç farklı olur. Ermenistan hassas bir konuydu. Oynadığımız rakip değişiklikler yaptı. Ancak ortaya koyduğumuz performansı yansıtamadık. Maç başladığında sahada aranıyorduk.Maçta devre arasında taktik değişikliği yaptık.Geri dönüş aldık.Şu anda farklı bir ortamda yani evimizde oynuyoruz. 40 bin taraftar arkamızda.Rakibimiz dünyanın en yetkin gruplarından biri.Kişisel performansı yüksek, oyunu domine etmeyi seven bir takım.Ermenistan gibi favori takım değiliz.Sahaya geliyor. Her zaman söylediğimiz gibi, en büyük takımlarla karşılaştırılmak istiyoruz. Yarın örnek bir maç olacak.”

Üçlü savunmanın sorulması üzerine Kuntz, “Kasım ayında 3 takımla oynadığımız maçlarda Çağlar da takımdaydı. Aslında son maça hazırlanırken bu bahis üzerinde çalıştık ama düşünmekte zorlanmış olabilirler. İlk yarıda eksik olan şey daha çok futboldaki temel ihtiyaçlardı.İkili çaba, “Güç, kuvvet, istek gibi şeyleri sahaya yansıtmadığınız zaman hangi sistemle 3’lü ya da 3’lü oynadığınızın hiçbir önemi yok. 4 kere. Hırvatistan ile ilgili her şeye katılıyorum. Antrenmanda tüm oyuncular takıma katılabilirse ona göre bir oyun planı hazırlayacağız” dedi.

Hırvatistan – Galler maçının bir kriter olmadığını ifade eden Kuntz, “Futbolda böyle şeyler olabiliyor. Son dakikada taçtan yenilen bir gol şanssızlık olabilir. Biz Hırvatistan’ı kafamızda analiz ettik. temel olarak Galler’e karşı maç.”

“Ramazan nedeniyle oyuncu alınmadığı yüzde 100 yalan”

Oruçlu oyuncuların takımda yer almadığı yönündeki iddiaları yalanlayan Kuntz, “Ramazan ayına saygı duyuyorum. Bence bu prosedürel durumlar sosyal medya etrafında dönüyor. “Bu yüzde 100 saçmalık. Ancak Ermenistan ile oynanan bu maçtan sonra bana da soruldu. Ancak bu aynı zamanda bir Hırvat basın mensubunun da sorduğu bir soru. Bunları yayan ve bu şeylerden zevk alan insanlarla nasıl iletişim halinde olmalıyız. Bu bizim ve sizin için daha hayırlı olur.” diye konuştu.

‘Hırvatistan maçında kadro değişikliği olacak mı?’ sorusuna yanıt veren Kuntz, “Burada şartlar çok farklı. Deplasmanda baskı altında oynadık. Evimizde oynuyoruz, rakip farklı kalitede. Elimizden geleni sahaya yansıtmak isteyeceğiz. Oyuncuların performansı sahaya daha iyi yansıyacak.Kişisel değişiklikten gelen genel hava performansına olumlu yansıyacak.”

Takımın şampiyonluğa uygun olup olmadığı sorusuna Kuntz, ‘Evet’ yanıtını verdi.

Altyapı çalışmalarıyla ilgili de konuşan Kuntz, “Yönetim konseyi başkanımız Hamit Bey ve ilgili herkes Avrupa’nın farklı yerlerindeki akademileri ziyaret etti. Burada sadece Almanya’ya endekslenmediler. Belçika gibi diğer ülkeler de analiz edildi. .Bir ülkenin futbolunu kopyalayıp buraya geldik.Yerleştirme imkanı yok.Bu gerçekçi olmaz.Türkiye’de alt yapı sistemi nasıl kuruluyor onu inceliyorlar,bu süreci alacaklar. İyi ki burada kendi fikrimi belirtiyorum. Türkiye’de futbol eğitiminde atılan her olumlu adım gruplarımıza da başarı getirecektir” dedi.

Abdülkerim Bardakcı’nın durumunu değerlendiren Kuntz, “Pazar günü kamp için toplandık. 4 günlük sürecin 3 gününü hastanede geçirdi. Nörolog hanım oradaki tedavisiyle ilgili rapor gönderdi. 2 haftalık bir tedavi süresi olması için dinlenmesi gerektiğini söyledi.Böyle net bir rapor alınca uzmanlara güvendiklerini söyledi. Futbolcular takımlar için çok değerlidir. Takımların bir nevi sermayesidirler. Böyle bir rapor verilirse oyuncuları riske atamayız. Dün kendi kulübünde oynamasına elbette şaşırmadım. Tedavisi iyi gidiyorsa buraya gelip kendisi ile iletişime geçerek oynamamız bizim için olumlu olur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu