Ekonomi

T Rowe Price 4. çeyrek kar beklentilerini aştı

Yatırım yönetimi şirketi T Rowe Price Group Inc (NASDAQ:TROW) dördüncü çeyrek kazançlarının analist beklentilerinin üzerinde olduğunu bildirdi. Şirket her ne kadar sermaye çıkışı yaşasa da borsalardaki toparlanmayı değerlendirerek bu kayıplara karşı tampon oluşturdu.

Firma, diğer varlık yöneticileriyle birlikte, artan mevduat faiz oranlarının parayı yatırımcılar için daha çekici hale getirmesi ve fonlardan para çekilmesine yol açması nedeniyle zorluklarla karşı karşıya kaldı. Ancak, yumuşak bir ekonomik inişe ilişkin iyimserliğin körüklediği piyasadaki toparlanma, bu çıkışların etkisinin hafifletilmesine yardımcı oldu.

T Rowe Price CEO’su Rob Sharps, şirketin koşulların iyileşeceğine dair güvenini güçlendiren ilk göstergelere dikkat çekerek geleceğe ilişkin iyimserliğini dile getirdi.

Yönetim altındaki varlıklar (AUM), yatırım performansından ve müşteri akışlarından etkilenir. 28,3 milyar dolarlık net nakit çıkışına rağmen T Rowe Price, çeyreği önceki yıla göre %13,3 artışla 1,44 trilyon dolarlık AUM ile tamamladı. Bu büyüme, güçlü yatırım getirilerinin sermaye çekimlerinin etkilerini telafi edebileceğini gösteriyor.

Şirketin genellikle AUM’un bir fonksiyonu olan yatırım danışmanlığı fiyatlandırması yaklaşık %7 artışla 1,46 milyar dolara yükseldi.

T Rowe Price’ın düzeltilmiş kazancı %1,2 düşüşle 394,7 milyon dolara, yani hisse başına 1,72 dolara geriledi. Ancak LSEG bilgilerine göre bu rakam, analistlerin hisse başına ortalama 1,60 dolar tahminini aştı.

Aktif yönetim stratejisiyle tanınan T Rowe Price, genellikle kıyaslama endekslerine veya diğer pasif araçlara yatırım yapan pasif fon yöneticilerinin aksine, yatırım portföyünü sık sık ayarlar. Aktif yöneticiler, aktif hisse senedi seçimine ihtiyaç duymadan tatmin edici getiriler sağlayabilen bu düşük maliyetli pasif fonlara pazar payını kaptırıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu