Ekonomi

Trane Technologies temettüsünü %12 artırdı

SWORDS, İrlanda – Küresel iklim yenilikçisi Trane Technologies plc (NYSE:TT), üç aylık temettüsünü %12 artırarak hisse başına 0,84 dolara veya yıllık hisse başına 3,36 dolara çıkaracağını duyurdu. Artan temettü, 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla kayıtlara geçen hissedarlara 29 Mart 2024 tarihinde dağıtılacak.

Trane Technologies Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dave Regnery, temettü artışını şirketin büyümeye yönelik stratejik odağına, güçlü mali performansına ve sürekli yüksek müşteri talebine bağladı. Bu faktörlerin hissedarlara değer sağlamaya katkıda bulunduğunu ve şirketin kendi işine yeniden yatırım yapma yeteneğini desteklediğini belirtti.

Şirket, 2023’te 2,2 milyar dolarlık serbest nakit akışı bildirdi; bu, düzeltilmiş net karının %103’ünü oluşturdu. Son temettü artışı, önceki yıla göre %12’lik emsal bir artışın ardından geldi. Hissedar getirilerindeki bu dengeli artış, şirketin gelecekteki nakit akışı yaratma konusundaki iyimserliğini ve zaman içinde temettü büyümesiyle tutarlı, rekabetçi bir temettü taahhüdünü vurguluyor.

Trane Technologies, 1919’dan bu yana adi hisse senetleri üzerinden ardı ardına üç ayda bir nakit temettü ve 1910’dan bu yana da yıllık temettü ödeyerek hissedarlarını ödüllendirme konusunda uzun bir geçmişe sahiptir.

Stratejik markaları Trane® ve Thermo King® ile tanınan şirket, çevreye duyarlı ürün ve hizmetler sağlama konusunda uzmanlaşmıştır. Sürdürülebilir bir geleceği şekillendirme vizyonu doğrultusunda binalar, konutlar ve ulaşım kollarında sürdürülebilir iklimlendirme çözümleri sunmaktadır.

Bu duyuru Trane Technologies’in basın bültenine dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

İklim kontrolü sektörünün lideri Trane Technologies (NYSE: TT), finansal sağlamlığını ve hissedar getirilerine olan bağlılığını göstermeye devam ediyor. Şirketin en son temettü artışı, Trane Technologies’in üst üste 3 yıl boyunca temettüsünü artırdığının bir göstergesidir. InvestingPro İpucu ‘de vurgulandığı gibi, yatırımcılarını ödüllendirme konusundaki güçlü geçmişiyle tamamlanmaktadır. Ayrıca şirket, etkileyici bir şekilde 53 yıl üst üste temettü ödemelerine devam etti.

Trane Technologies’in finansal sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen yatırımcılar InvestingPro Verileri ilginç bulacaktır. Şirketin piyasa değeri 61,49 milyar USD, Fiyat/Kazanç (F/K) oranı ise 30,82’dir. Bu oran, düzeltilmiş F/K oranının 29,82 olduğu 2023 4. Çeyreği itibarıyla son on iki aya kıyasla hafif bir düşüş gösterdi. Ayrıca şirket, 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %10,54’lük sağlam bir gelir artışı bildirdi; bu da güçlü mali performansının ve stratejik büyüme girişimlerinin altını çizdi.

Trane Technologies’in finansal ölçümlerini ve stratejik içgörülerini daha derinlemesine incelemek isteyen okuyucular için InvestingPro, yatırım kararlarına rehberlik edecek ek bilgiler sağlar. YatırımPro İpuçları teklifler. Faiz revizyonlarının analizi, süreç oynaklığı ve segment konumlandırmayı içeren diğer 17 ipucuna https://www.investing.com/pro/TT adresinden ulaşabilirsiniz. Bu bilgilerden en iyi şekilde yararlanmak için 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirimden yararlanmak için kaydolun. “SFY24Kupon kodunu ” veya 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 ek indirim için kullanın. “SFY241Kupon kodunu kullanın “.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

almus-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu