Haber

Van Başkale’de İkinci Kez Geleneksel Halk Koşusu Yapıldı

Van’ın Başkale Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Halk Koşusu’nun ikincisi yapıldı.

İl merkezine 116 kilometre uzaklıktaki Başkale ilçesinde ikincisi düzenlenen ‘Halk Koşusu’, Van- Hakkari Caddesi ile Başkale Millet Bahçesi arasında yapıldı. 2 kategoride düzenlenen yarışma 18 yaş üstü erkekler ve bayanlar arasında gerçekleştirildi. Koşuya katılan Ömerdağ Mahallesi’nde ikamet eden Ecevit Acar (45), yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi: , “Geçen sene 3. oldum. Bizim için önemli olan kazanmak değil, sadece halkla bir araya gelmek. İnşallah bu sene birinci olacağım.”

Yarışmaya katılan 62 yaşındaki Mehmet Yiğit, “Biz bu yarışmaya katıldık. Gençlere moral vermeye geldim. İnşallah birinci olurum. Kaymakama ve belediye başkanına çok teşekkür ediyorum.”

Geçen yıl kendi yaş kategorisinde şampiyon olan Yücel Pulat isimli vatandaş, şampiyon olmak istediğini söyledi.

Van-Hakkari Caddesi’nde başlayan ve Millet Bahçesi’nde sona eren yarışta 3 bin metrede mücadele edilen yarışta 18 yaş üstü erkeklerde birinci olan Aykut Turan birinci olurken, Recep Demir geldi. ikinci, Yunus Alan üçüncü oldu.

18 yaş üstü bayanlar kategorisinde ise Tuğba Özdemir birinci, Hasret Gondoğdu ikinci ve Sümeyye Yaman üçüncü oldu.

Erkeklerde ve bayanlarda birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL ve üçüncüye 1 bin TL ödül verildi.

Yarışma sonunda Kaymakam ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik dereceye girenlere ödül ve madalyalarını verdi. – KAMYONET

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu