Teknoloji

Yasaklayan ilk ülke oldu… İtalya, ChatGPT kurallarını açıkladı!

İtalyan hükümeti, İtalya’daki OpenAI kullanıcılarının ChatGPT’nin çalışması için gerekli verileri işlemesinin arkasındadır. “yöntemler ve mantık”Bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Reuters raporuna göre gözlemci, OpenAI’den, kullanıcı olmayanlar da dahil olmak üzere verileri söz konusu olan kişilerin, eğer düzeltme mümkün değilse, hizmet tarafından yanlış bir şekilde oluşturulmuş kişisel verilerin düzeltilmesini veya silinmesini talep etmelerini sağlayacak araçlar sağlamasını istedi.

YAŞ DOĞRULAMA SİSTEMİNİN EKLENMESİNİ İSTEDİLER

Hükümet, OpenAI’nin algoritmalarını çalıştırmak için kullanıcı olmayanların kişisel verilerini işlemesine izin vermiyor. “basit ve erişilebilir bir şekilde”Protesto etmelerine izin vermesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca şirketten, Eylül ayı sonuna kadar 13 yaşın altındaki kullanıcıların erişimini engelleyebilecek bir yaş doğrulama sistemi başlatmasını istedi.

YAŞ KISITLAMASI GEREKLİDİR

İtalyan Bilgi Koruma Ajansı Garante, OpenAI tarafından olası veri koruma kuralları ihlallerini araştırmaya devam edeceğini ve devam eden soruşturmasının sonunda gerekli diğer önlemleri alma hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

İtalya’nın ChatGPT’ye saldırısı, Avrupa’da chatbot’lar için daha sıkı önlemlere ihtiyaç olup olmadığını ve koordinasyon sağlanıp sağlanamayacağını inceleyen diğer gizlilik gözlemcilerinin de dikkatini çekti.

Garanta’nın ChatGPT listesi, şirketin kullanıcılara ve İtalyan hükümetine karşı şeffaflığını içerirken, 13 ila 18 yaş arasındaki bireylerin uygulamayı kullanmak için ebeveynlerinden izin alması gerekecek.

 

KAYNAK: HABER7

haber-iskilip.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu