Haber

ABD, Çin’deki ulusal güvenlik teknolojisi yatırımlarını yasaklayacak

YENİ ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Çin’deki belirli ulusal güvenlik teknolojisi eserlerine yatırım yapmasını yasaklayacak ve belirli yatırım süreçlerinin raporlanmasını zorunlu kılacak bir kararname yayınladı.

Biden, askeri, istihbarat, gözetleme veya siber yetenekli yetenekler için kritik öneme sahip hassas veya ileri teknolojilere sahip ürünler geliştirmek ve bunlardan yararlanmak isteyen ilgili ülkeler tarafından ABD’ye yönelik ulusal güvenlik tehdidini ele almak için bir Başkanlık Kararnamesi yayınladı, ABD Hazine Bakanlığı bir açıklamada söyledi.

Yönetimin, yeni nesil askeri yenilikler için kritik öneme sahip teknolojileri koruyarak Amerika’yı güvende tutmaya ve ülkenin ulusal güvenliğini savunmaya kararlı olduğuna dikkat çekilerek, sınır ötesi yatırım akışlarının uzun süredir ABD’nin ekonomik canlılığına katkıda bulunduğu belirtildi. .

Açıklamada, söz konusu kararnamenin ABD’nin açık yatırım taahhüdünü sürdürürken ulusal güvenliği korumaya yönelik dar hedefli eylemleri içerdiği belirtilirken, kararnamenin yeni ve hedefli bir ulusal güvenlik programının oluşturulmasına olanak sağlayacağı vurgulandı. ABD Hazine Bakanlığı tarafından Ticaret Bakanlığı da dahil olmak üzere diğer kurumlarla istişare halinde uygulanır ve yönetilir. .

Bu kapsamda, programın Amerikalıların makul süreçleri Hazine’ye bildirmesini gerektireceği ve ABD’li kişilerin, ABD’de tanımlanan 3 yüksek teknoloji alanının dar alt kümeleriyle ilgili faaliyetlerde bulunan şirketlerin dahil olduğu diğer bazı süreçleri üstlenmelerinin yasaklanacağı belirtildi. Kararname.

Açıklamada, kararname ekinde Çin’in ilgili ülke olarak belirlendiği ve Çin’in bir dizi hassas teknoloji üretme kabiliyetini geliştirmek için ABD yatırımlarından yararlandığına dikkat çekildi.

ABD’nin yeni program kapsamında düşünülen birçok teknoloji ve ürünün Çin’e ihracatını şimdiden yasakladığına veya kısıtladığına dikkat çekilerek, programın ABD yatırımlarının bu teknolojilerin Çin’de yerlileştirilmesini hızlandırmasına yardımcı olacağı kaydedildi.

Açıklamada, kararnamede belirlenen 3 ileri teknoloji alanı, yarı iletkenler ve mikroelektronik, kuantum bilgi teknolojileri ve bazı yapay zeka sistemleri olarak sıralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu