Haber

Afad ve Sivil Havacılık, depremin ardından yaptıkları ilk açıklamalarda Adıyaman’a yer vermedi.

TAMER ARDA ERSİN

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kahramanmaraş merkezli ilk depremin ardından Afet ve Acil Durum İdaresi (AFAD) Başkanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün depremden etkilenen illeri sıralarken ilgili birimlere yazı gönderdiğini bildirdi. deprem tarafından. verilmediğini söyledi. Tutdere, “Arama kurtarma zamanında olsaydı, yeterli ekipman olsaydı belki bu kadar can kaybı olmazdı. Belki vatandaşlarımızın çoğunu kurtarmış olurduk ve onlar da yanımızda olurlardı. Bu hatayı yapanların da, ihmal edenlerin de peşine düşeceğiz. Adıyaman halkı bu gafleti yapanları asla unutmayacak.”

Abdurrahman Tutdere, Kahramanmaraş’ta 10 ilde büyük yıkım ve can kaybına neden olan ilk depremin ardından AFAD Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği mektubu ilgili birimlere paylaştı.

ADIYAMAN AFAD DUYURUSUNDA YOK

AFAD’ın depremden etkilenen iller arasına Adıyaman’ı dahil etmediği duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 günü saat 04:17’de 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere 5 artçı sarsıntı meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep’te meydana geldi. , Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun olarak hissedildi.Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında tüm afet kümeleri illerimizde ve AFAD merkezinde toplandı.Tüm il AFAD müdürlükleri alarma geçirildi ve bölgeye arama kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler sevk edildi.Gelişmeleri takip ediyoruz.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ADIYAMAN SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN MADDESİNDE YER ALMADI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimlere gönderdiği yazıda Adıyaman’ın yer almadığı görüldü. Makale şunları söyledi:

“Bildiğiniz üzere Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre 06.02.2023 tarihinde saat 04:17 sıralarında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve depreme bağlı sarsıntı meydana geldi. Kahramanmaraş’ta, Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’da da hissedildi. söz konusu bölgelere müdahale ekipleri, ihtiyaç ve yardım malzemeleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli uyum sağlanır.Saha tablosunun doldurularak 06.02.2023 saat 17’ye kadar [email protected] ​​adresine gönderilmesi: 30 adet gereklidir. Bilgi ve gereklilikleri rica ederim.”

“ADIYAMAN HALKI BU İHLALİ YAPANLARI ASLA UNUTMAYACAK”

Abdurrahman Tutdere, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Adıyaman’ı yalnız havuz medyasının bıraktığını düşündük. Ancak Türkiye’deki asıl görevi doğal afetler sonucunda oluşabilecek olumsuz etkileri ortadan kaldırmak ve Türkiye’deki tüm olumsuzlukları gidermek olan AFAD, Vatandaşlara yardım edin, şehrimizi unuttuk” diyen Son hava aracı raporuna baktığımızda, başta Pazarcık olmak üzere depremden etkilenen illeri sayarken Adıyaman’dan bile bahsetmediklerini gördük. AFAD’ın unuttuğunu iktidar unuttu, havuz medyası da unuttu.”

Tutdere, “Gözümüzün önünde insanlar hayatını kaybetti. Arama kurtarma zamanında yapılsaydı, yeterli ekipman olsaydı, can kaybı bu kadar olmazdı. Çok kişiyi kurtaracağımız tahmin ediliyor. vatandaşlarımızın bugün yanımızda olacaklarını belirterek, “Bu ihmali yapanları asla unutmayacağız” dedi.

pazarlar-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu