Ekonomi

Alibaba yapay zeka teknolojisini tanıttı

Çinli teknoloji şirketi Alibaba Group Holding Ltd., OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’ye rakip olmak için OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka uygulamasını tanıttı. Teknolojinin şirket tarafından yakın gelecekte şirketin tüm uygulamalarına entegre edileceğini söyledi.

Cuma günü Alibaba Cloud’un resmi WeChat hesabından yapılan duyuruya göre hizmetin adı “Tongyi Qianwen” olarak açıklandı.

İlk olarak Alibaba’nın işyeri mesajlaşma uygulaması DingTalk’a entegre edilen Tongyi Qianwen, toplantı notları almak ve iş teklifi taslakları oluşturmak için kullanılabilir. Tongyi Qianwen, Alibaba’nın sesli asistan ürünü Tmall Genie’ye de entegre edilecek.

Alibaba CEO’su Daniel Zhang, canlı bir yayında bu teknolojinin “üretim, çalışma ve hayatlarımızı yaşama şeklimizde büyük değişiklikler yaratacağını” söyledi.

Öte yandan Alibaba’nın bulut birimi tarafından yapılan açıklamada geniş dil modelinin teste açıldığı söylendi. Alibaba, kurumsal kullanıcılardan hizmeti bir davet koduyla test etmelerini isteyecek. Aracın İngilizce sorguları işleyip işlemeyeceği kesin değil.

haberakpinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu