Haber

Bakanlar için 3 il önerildi! Önder Erdoğan’a 1200 adaylık liste verildi

AK Parti, milletvekili listeleri için çalışmalarına hız verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında üst komisyon çalışmalarına başlarken, bakanlar için hazırlanan analiz çalışması da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, çalışmanın detaylarını şöyle aktardı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanların milletvekili adayı olacağını açıklamasının ardından gözler bakanların hangi ilden aday gösterilebileceğine çevrildi. AK Parti bu sorunun cevabını aramak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

HER İSİM İÇİN 3 ŞEHİR

17’si bakan ve 1’i cumhurbaşkanı yardımcısından oluşan 18 kabine üyesini belirlemek için yapılan çalışmada, her isim için 3’er il önerildi.

Peki bu 3 il önerisi nasıl belirlendi? Deprem bölgesinde bakanların etki alanları, bakanların memleketleri ve bakanların görev yaptıkları yerler dikkate alındı.

BAKANLAR İÇİN BÜYÜKŞEHİR KARARI

Kapsamlı çalışmalarda, bakanların sadece büyükşehirlerden aday gösterilmesi yönünde güçlü bir eğilim vardı. Ancak nihai karar net değil. Hangi bakanın nereden aday gösterileceğine Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verecek.

AK PARTİ’DEN WELLNESS İLE YİNE 40 İLDE İŞBİRLİĞİ

Peki Cumhur İttifakı’nda son durum nedir? Refah Partisi ile AK Parti arasındaki görüşmelerin yarından itibaren hız kazanması bekleniyor. Refah Partisi’nin 41 ilde kendi adayını çıkarabileceği, kalan 40 ilde ise AK Parti ile işbirliği yapabileceği vurgulanıyor.

BBP’Lİ HİBRİT MODEL

Hibrit modelin BBP ile de çalıştırılma olasılığı tartışılıyor. 9 Nisan’a kadar bu durum netleşecek. AK Parti alt komitesi çalışmalarını geçtiğimiz hafta tamamladı. Yüksek Kurulun çalışmaları bugün de devam edecek. İlk vardiya dün yapıldı.

ERDOĞAN’IN 1200 İSİM CEPHESİ

6025 adayın ortasında belge 1200 adaya indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, heyetiyle birlikte 1200 ismi değerlendirecek. Bu listede isim verilmeyen sürpriz isimler de olacak. Ama AK Parti kurmayları bu konuda bilgi vermiyor.

KAYNAK: CNN TÜRK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu