Haber

Eylem yapan DEDAŞ işçileri işten çıkarıldı

Fatma Keber

URFA– Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) çalışanları, fiyatların düşük olması, sendikal haklarının verilmemesi, promosyonlarına el konulması, fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi gibi sıkıntılarla karşılaştıklarını açıklayarak bugün Urfa, Batman, Mardin, Diyarbakır, Siirt ve Şırnak’ta eş zamanlı iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.

Eylemin ardından bugün akşam saatlerinde 6 ilde 200 işçi işten çıkarıldı.

Urfa’daki iş yerlerine çağrılan 30 personelden iş sözleşmelerinin feshedildiğine dair imza istendi. İmzalanması istenen yazıda eylem, iş akdinin feshine sebep olarak gösterildi.

FERİT ŞENYASAR İÇİN İŞÇİ BAŞVURUSU BAŞLATILDI

Öte yandan Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, Urfa’daki eyleme takviye ziyaretinde bulundu. İşten çıkarmalarla ilgili ulaştığımız çalışanlar, Urfa’da işten çıkarılan personelin Ferit Şenyaşar konuşurken dinleyip alkışlayan işçiler olduğunu belirtti.

Görevden alınan bir işçi, “İmzalamamızı istedikleri belge, iş sözleşmemizin eylemlerimiz nedeniyle feshedildiğini söyledi. Yöneticilere gittik.” Milletvekili, kurumumuzu iftira ediyordu, onu alkışlıyorlardı ve siz alkışlıyorlardı. Bu, yanlış yazdıkları gibi bir şey olduğunu söylediler. duruma tepkisini ifade etti.

Şimdiye kadar 6 ilde 200’e yakın çalışan aranarak insan kaynakları müdürlüğüne gelip belgelerini imzalamaları istendi.

‘ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİLKEN kovuldum’

Diyarbakır’da görevden alınan bir DEDAŞ çalışanı, bugüne kadar 30’a yakın meslektaşının işten çıkarıldığını ve taşınmanın gerekçe olarak sunulduğunu söyledi. Görevli çağrılarak bir yazı imzalatmak istediğini belirterek, “Ben de imzalamadım, okumadım bile. Bugün işim olmadığı halde okuyan arkadaşlarım mesai saatlerinde işe gitme diye bir yazı olduğunu söylediler. Benim gibi bir çok arkadaşımızın da fazla mesaisi yoktu. Buna rağmen bizi hemen işten çıkardılar. Belgeyi gösteriyorlar, gelin imzalayın diyorlar.

Siirt’ten ulaştığımız bir işçi de Urfa ve Diyarbakır’daki gibi büyük tedbirler almadıklarını ancak bu iki şehirde başlayan işten çıkarmaların kendilerine de ulaştığını ifade etti. Siirt’te çok sayıda kişinin imza için davet edildiğini belirten işçi, “Şu anda belli değil ama grubumuza 50 kişi atandı, çünkü Siirt’te bir sıkıntı var. Ancak bir netlik yok, Siirt’te bekliyoruz.”

‘İşten çıkarmalar Pazartesi günü devam edecek’

Urfa’daki personel sözcüsü, ihraç edilenlerin sayısının Pazartesi günü netlik kazanacağını belirterek, “Şu anda ihraçlar devam ediyor. İmza atmayan arkadaşlar da var. Ama 6 ilde de temas halindeyiz. 6 ilde 200 arkadaşımız işten çıkarıldı. Arkadaşlarımızdan imzaya çağrıldılar. Pazartesi günü bu aramalara devam edileceği belirtildi.”

İşçiler, hareketlerini sürdüreceklerini ve hakları için mücadele etmekten geri kalmayacaklarını söylediler.

aralik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu