Haber

Irak’ta MİT’ten nokta atışı operasyonu! Terör örgütü PKK’nın sözde Kerkük il lideri öldürüldü

Terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) sınır ötesi nokta operasyonlarını sürdürüyor.

Son olarak MİT saha ajanlarının hedefi bu kez kırmızı kategoride aranan Çiya Amed kod adlı Remzi Avcı oldu.

Sözde Kerkük Valisi

Operasyon için harekete geçen MİT, Kuzey Irak’ta teröristin izini sürdü. Terörist Avcısı Kerkük ilinin sorumlusunun PKK/KCK olduğu belirlendi.

Uzun bir takibin ardından Avcı, Süleymaniye’de etkisiz hale getirildi.

Terörist Remzi Avcı kimdir?

Çiya Amed kod adlı Remzi Avcı, 1992 yılında örgütün kırsal ekiplerine katıldı.

R.Avcı, DEAŞ ile mücadelede Türkiye’ye yönelik faaliyetleri koordine etmek, güvenlik güçlerine yönelik eylemleri planlamak ve yürütmek amacıyla 2014 yılında Suriye/Ayn Al Arab’da faaliyet gösterdi.

Örgütün 2015-2016’da Diyarbakır’daki kentsel ve kırsal eylemlerinde ve çukur/barikat stratejisinde aktif rol alan R.Avcı, PKK/KCK-YPS unsurlarının özellikle Diyarbakır/Lice ve Sur’da silahlı faaliyetlerini organize etti. askeri birliklere karşı roketatarlar ve uzun menzilli silahlar kullandı. Namlulu silahlarla gerçekleştirilen eylemlere katılarak bölge halkını tedirgin etmeye çalıştı.

Çukur/barikat olaylarını düzenleyenler arasındaydı

Çukur/barikat olaylarında güvenlik güçlerinin PKK’ya adil ve orantılı tepkisi konusunda başarısız olan Avcı, 2017 yılında Kuzey Irak’a kaçmak zorunda kalarak Irak/Zap bölgesine giderek bölgede sorumlu düzeyde faaliyet göstermeye başladı. PKK’nın sözde özel kuvvet birimi. Silahlı faaliyetlerinin yanı sıra PKK’lılara ideolojik eğitimler de veren Avcı, Zeytin Kolu Harekatı’na yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere 2018 yılında PKK üst düzey yöneticileri tarafından Suriye/Afrin’e gönderilmişti.

Bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetleri ile karşı karşıya kalan Avcı, defalarca yaptığı başarısızlıklar nedeniyle yaralı olarak Doğu Suriye’deki örgütlenme bölgelerine, ardından da Kuzey Irak’taki Gara bölgesine kaçmak zorunda kaldı.

2019-2022 yılları arasında Gara’da faaliyet gösteren Avcı, özellikle şehirlerde bombalı saldırı düzenlemek üzere eğitim alan PKK’lılara eğitim verdi ve eylem planları yaptı.

Avcı, 2022 yılında Irak/Sincar’da kısa süreli bir askeri saha sorumluluğu görevi üstlendi ve son olarak 2022 yılının ikinci yarısından itibaren PKK yöneticileri tarafından Kerkük vilayetinin sorumluluğuna atandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu