Haber

İzmir’de bir imam veya vaiz cemaati miting için toplamayı reddetti

SİNAN TARTANOĞLU

izmir Buca’da görev yapan İmam Hatip Yusuf Kılıç, bugün İzmir mitingi öncesi AKP Buca İlçe Başkanlığı’ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıldığını bildirdi. Kılıç, “Mitingleri olduğunu söylediler. Cemaati camide toplamamı istediler. Araba tahsis etmemi istediler” dedi. Kılıç, “Ben bir caminin imamıyım. Evet, memlekette demokrasi şöleni olabilir. Ama ben burada taraf değilim.” diye konuştu.

İzmir Buca Müftülüğünde görevli İmam Hatip Yusuf Kılıç, bugün İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak miting öncesi AKP Buca İlçe Başkanlığı’ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıldığını söyledi. ANKA KUŞU HaberlerAjansına konuşan Kılıç, şunları söyledi:

“KOSANTRASYON TOPLAMAMI İSTEDİLER”

“Ben Yusuf Kılıç. İzmir Buca Müftüsü’nde imam veya vaizim. Benim başıma da böyle bir şey geldi. 2 gün önce Buca AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan telefon geldi. Görüşmemiz var dediler. İstiyorlar.” Cemaati camide toplamamı istediler.Bir araba tahsis etmemi istediler.

vicdanen düşündüm. Bunun uygun olmayacağını düşünerek ‘Hayır’ dedim. ‘Hayır’ derken telefondaki arkadaş yine sert bir tonda ‘Abi ben senden tek bir şey istiyorum’ dedi. Bize ‘evet’ mi ‘hayır’ mı diyorsunuz?’ Ahlaki bir sorumluluk olarak misyonum dahilinde vaazlarım; İnsanlara hitabında, gerek bir devlet memuru olarak ahlakımla ilgili gerekse kendi ahlakımla ilgili insanlara verdiğim ilkelerin ortasında bunun uygun olmayacağını düşündüm. ve telefon suratıma kapatıldı.

“BURADA BİR TARAF DEĞİLİM”

Neden yaptım? Ben cami imamıyım. Evet, ülkede demokrasi şöleni yaşanabilir. İnsanlar siyasi olarak birbirleriyle rekabet edebilirler. Ama burada taraf değilim. Benim mescitte tek görevim insanlara dinlerini sahih bilgilerle tebliğ etmektir. Ben bunu yaparken, insanlar kardeşçe yaşamalı derken…

Ben cemaatimden bazılarını siyasi niyetlerini sorarak veya siyaset yaparak burada mitinglere götürürsem bu caminin unsuruna ve amacına karşı çıkmış olurum. Bu benim ve toplum için büyük bir acı. Tek bir şey söylüyorum. Tek bir isteğim var. Bak, ben kimseden bir şey istemiyorum. Evet biliyorum, sanırım ben de tehdit edildim. En önemlisi, sorunum var; Manevi olarak beni yıpratabilir. Camime dokunma, cemaatime dokunma. İşimi ve camimi seviyorum. Lütfen bana dokunma. Lütfen işini benden uzakta yap. İşimi yapayım.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu