Haber

MHP’li Turan Şahin: Cumhur İttifakı ‘Milli Ruh’tan doğan bir ittifaktır’

Tural ŞAHBAZLI / KAHRAMANMARAŞ (İGFA) – MHP Milletvekili adayı Doç. Dr. Turan Şahin kapı kapı dolaşarak Cumhur İttifakı ve partisine destek arar.

Doç. Dr. Şahin bu kez Kahramanmaraş’ta görev yapan yerel ve ulusal medya mensuplarıyla görüşmeye geldi.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren özel bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan MHP milletvekili adayı Doç. Turan Şahin: “Biliyorsunuz Cumhur İttifakı 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin ardından Yenikapı’da milli bir ruhla doğdu. Ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtik. Sürecin devamında 2018 Milletvekili Genel Seçimlerine Cumhur İttifakı olarak katıldık. 14 Mayıs’ta yine Cumhur İttifakı çatısı altında Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi çatısı altında seçime gidiyoruz.

Millet İttifakı partilerinin aksine Cumhur İttifakı partilerinin kendi logolarıyla seçime girdiğinin altını çizen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: Duyurduk. Hemen ertesi gün, 7 Nisan 2023’te milletvekili aday listelerimizi Yüksek Seçim Kurulu’na sunduk. Milliyetçi Hareket Partisi de Cumhur İttifakı’nın diğer üyeleri gibi kendi logosu altında liyakatli ve yetkin adaylarıyla Cumhur İttifakı çatısı altında seçime giriyor. Kendi logoları ve kendi bağımsız aday listeleriyle seçime katılmadıkları Cumhuriyet Halk Partisi’nin listelerinden seçime girdiklerini ve bu anlamda aziz milletimizin önünde duramadıklarını gördük. .

YEDİ DALGIÇ BU SÜREÇTE CUMHURİYET İttifakına Karşı

Millet İttifakı’nın 7+2’de olduğuna dikkat çeken Doç. Şahin, şunları ifade etti: “Cumhur İttifakı olarak o zamanlar 6’lı masa dediğimiz şimdi 7+2 diye adlandırdığımız, üstüne de ‘yedi düve’ dediğim bir oluşumla karşı karşıyayız. Yedi varis bu süreçte Cumhur İttifakı’na karşıdır. Bu deyimi kullanırken, vatan şairimiz merhum Namık Kemal’in “Zalim ne kadar pervasız olursa olsun, biz yine de zulmün binasını yıkacağız. Biz Cumhur İttifakı olarak “Bizi dünyanın merkezine atsalar da mezarı, erzakı havaya uçuracağız” düsturuyla bu anlamda hareket ediyoruz. Aziz milletimizin takdirine ve hatırasına ait olan bu ittifakın telaffuzlarını kısaca hatırlatmak istiyorum. Bize karşı ittifaka baktığımızda Kılıçdaroğlu’nun söylemleri bazen unutulabiliyor. Bir ifadesinde Kandil’i yerle bir edeceğim dedi. Bunu yapmazsam bana Kılıçdaroğlu demesinler. Hep altını çizerim. HDP’nin Irak’ta sınır ötesi operasyon yapma yetkisini Suriye’ye veren TBMM’deki mandaya karşı oy kullandığını hatırlıyoruz. Kılıçdaroğlu yine YPG’yi terör örgütü olarak görmediğimizi ifade etti. Yine aynı Kılıçdaroğlu’nun CHP’li yetkilisi, HDP ile PKK arasında herhangi bir ilişki görmediğimiz ifadesini kullandı. Yine aynı Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili yerli ve milli yabancı devletlerin büyükelçilerine ülkemizi şikayet eden bir yazı gönderdi. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak devletimiz hakkında saldırgan ve eleştirici bir söylem yapmak durumundayız ama Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu anlamda Kanal İstanbul projesini yabancı devletlere şikayet etmesini yine aziz milletimizin takdirine sunuyorum.”

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin ilk dakikalarından itibaren tüm teşkilatlarıyla sahada olduklarını belirten Şahin, “Ülkü Ocakları Reisimiz Dursun Nar Kahramanmaraşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu. Burada deprem olduğu ilk günden beri kardeşi de şehit olmasına rağmen. Enkaz kaldırma görevi üstlendi, ardından hızla bir uyum merkezi kurdu ve insani yardım faaliyetlerine yöneldi. MHP Liderimiz Vahit Beyayn hala. MHP ve Dava Ocakları teşkilatlarımız tüm saflarıyla, tüm askerleriyle sahadaydı. Vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasından endişe duyuyoruz. Bu hoşluğun sonucunu da sahada görüyoruz. Bu anlamda Milliyetçi Hareket Partisi’ne özel bir ilgi olduğunu görüyoruz. Bildiğiniz gibi bölgemizdeki vatandaşlarımız sarsıntıdan, ızdırap çekiyoruz. Vatandaşımızın acısını paylaşıyorum. Diğer seçim bölgelerinde olduğu gibi bir seçim çalışması yapmıyoruz. Yüksek sesli mitingler veya otobüslerle yüksek sesli propaganda şeklinde bir seçim kampanyası yürütmüyoruz. Tam bir sükunet ve sükunet içinde önceliğimiz vatandaşların acısını paylaşmak olacak şekilde hareket ediyoruz. Çadırlarımızı ve konteynırlarımızı ziyaret ediyoruz. Taziye evlerimizi ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızla bir olmaya çalışıyoruz. Yüce Allah diyor ki ben hiçbir yere sığmadım. Ben mümin kulumun kalbine sığdım diyor. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunun peşindeyiz. Bunu talep ediyoruz. Ziyaretlerimizde bazen teyze ve amcalarımıza özellikle çadırlara gittiğimizde siyasi partiden geldiklerinin söylendiğini ve siyasi partiden uzaklaştıklarını görüyoruz.

Doç. Turan Şahin son olarak şunları söyledi:

“Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bilge Cumhurbaşkanımız Dr. Devlet Bahçeli başkanlığındaki Cumhur İttifakı olarak 14 Mayıs seçimlerinden galip çıkacağımızdan şüphemiz yoktur. İnşallah Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı yapacağız. Milliyetçi Hareket Partisi, Dr. Devlet Bahçeli liderliğinde Meclis’e daha da güçlü bir şekilde sevk edeceğiz. Kahramanmaraş her zaman büyük Türk Devletinin bekasından yana olmuştur. İnşallah 14 Mayıs zaferinin ateşi Kahramanmaraş’tan Türkiye’ye sıçrar. Aziz milletimiz, kendi aralarında dahi anlaşamayan, sayısı meçhul bir ittifaktan yana olmadığını bir kez daha gösterecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu