Haber

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde tarımsal üretim planlama toplantısı yapıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ndeki tarımsal üretim planlama toplantısı, Su Ürünleri ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Altuğ Atalay başkanlığında gerçekleştirildi. İki oturum halinde gerçekleştirilen toplantıda su odaklı uzun vadeli üretim planlaması ele alındı.

Toplantıda, iklim değişikliği ve su sıkıntısı başta olmak üzere ülkemizdeki ekonomik, sosyal ve çevresel gelişmelerin tarımsal üretimi önemli ölçüde etkilediği, artan nüfus ve yoğun kentleşme sonucu gıdaya olan talebin de arttığı belirtildi. Gıda güvenliği ve doğal kaynaklar üzerindeki baskı. Bu nedenlerden dolayı kaynakların aktif ve planlı kullanımının önemli hale geldiği vurgulandı.

Toplantının ardından açıklama yapan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Gıda güvenliği ve güvenliğinin sağlanması için üretim planlaması. Altuğ Atalay, “Muğla’da tarımla ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla üretim planlamasıyla ilgili bir toplantı yaptık. Bakanımızın talimatıyla tüm genel müdürler ve üretimden sorumlu tüm birimler illere yayıldı. Muğla’ya birer birer gittik. Su Ürünleri ve Su Ürünleri için en önemli üretim bölgelerinden olan Bayındırlık Genel Müdürlüğü olarak yola çıkıyoruz.Buradaki paydaşlarımızla, il ve ilçe müdürlerimiz ve diğer kurum yöneticilerimizle birlikte üretim planlamasını konuştuk.Bu üretim planlaması sayesinde kayıt altına alındı. Ülkemizdeki toprakların oranı, üretim potansiyeli ve gelir istikrarı artmaya devam edecektir. Tüm çiftçilerimizin tüm tarım arazilerini değerlendirmeleri temel hedefimizdir. “Sonra tüm bu gıda arzını çok daha ekonomik ve güvenli bir şekilde vatandaşlarımıza sunmaktır. yollar” dedi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Sevinç, “Üretim planlamasında ana odak noktası su olarak değerlendiriliyor. Şu anda çok önemli bir çalışma var. Hayvancılıkta üretim planlaması ve su ürünleri yetiştiriciliğinde üretim planlaması konusunda adımlar atıldı. Süreç” dedi. Ürün üretiminde üretim planlaması devam ediyor.

Tarımsal üretim planlamasının görüşüldüğü toplantıya, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammed Sevinç, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Su Ürünleri ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığı Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Strateji, İl Müdür Yardımcıları, Şube/İlçe Müdürleri, ilgili çalışanlar, Bakanlığa bağlı kuruluşların temsilcileri, DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü yetkilileri katıldı. – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu