Yaşam

‘The Godfather’, 50. yıl dönümü restore edilmiş kopyasıyla Yaz Gecesi Festivali’nde

Kundura Sinema ve Kundura Sahne’nin ortaklaşa düzenlediği, küratörlüğünü Beykoz Kundura Kültür Sanat Müdürü S. Buse Yıldırım’ın üstlendiği Bir Yaz Gecesi Festivali, geçtiğimiz hafta sinema tarihinin efsane 3 sinemasını restore edilmiş kopyalarıyla buluşturacak. Festivalin bu yılki odak müzisyeni İtalyan besteci Nino Rota’nın bestelediği “Baba” (The Godfather, 1972), “Baba 2” (The Godfather Part II, 1972) ve “Tatlı Hayat” (La Dolce Vita, 1960), Beykoz Kundura .

50. YILA ÖZEL RESTORE EDİLMİŞ KOPYA

Francis Ford Coppola’nın yönettiği “Baba”, 18 Ağustos Cuma günü gösterime girecek. Mario Puzo’nun aynı adlı ünlü romanından uyarlanan film, 1945-1955 ortalarına odaklanıyor. Film, mafya babası Vito Corleone ve ailesinin içine çekildiği güç mücadelelerini konu alıyor.

1973 yılında En İyi Sinema, Erkek Oyuncu ve Uyarlama Senaryo dallarında Oscar kazanan sinema, 50. yılı şerefine restore edilmiş haliyle gösterilecek.

19 Ağustos Cumartesi günü ise “Baba”nın devamı niteliğinde olan “Baba 2” ile ekranlarda olacak. Sinema, Vito Corleone’nin gençlik yıllarını ve suç dünyasındaki yükselişini flashback’lerle anlatırken; halefi oğlu Michael Corleone’nin gücünü sürdürme çabasına odaklanırken.

FESTİVAL ‘TATLI HAYAT’ İLE KAPANACAK

Festivalin kapanış sineması, Nino Rota’nın sık sık birlikte çalıştığı Federico Fellini’nin yönettiği “Tatlı Hayat” (Tatlı Hayat, 1960) olacak. Festivalin açılışını da yapan sinema, 20 Ağustos Pazar günü yeniden gösterilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu