Ekonomi

ABD’de tüketici enflasyon beklentileri gerilemeye devam ediyor

New York Fed, Temmuz ayı Tüketici Beklentileri Anketi’nin sonuçlarını açıkladı.

Yaklaşık 1.300 hanenin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, önümüzdeki 12 ayı kapsayan kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi 0,3 puan azalarak yüzde 3,5 oldu.

Düşüşünü dördüncü aya taşıyan kısa vadeli enflasyon beklentisi, 2021 Nisan ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bu dönemde kısa vadeli enflasyon beklentisi, 2022 yılı Haziran ayında kaydedilen yüzde 6,8’lik zirvesinden 3,3 puan geriledi.

Önümüzdeki 3 ve 5 yıllık dönemleri kapsayan orta vadeli enflasyon beklentileri Temmuz ayında 0,1 puan azalarak yüzde 2,9 olmuştur.

Hanehalkı harcamalarında artış beklentisi Temmuz’da yüzde 5,2’den yüzde 5,4’e yükseldi. Hanehalkı gelirinde artış beklentisi Temmuz’da yüzde 3,2 ile değişmeden kaldı.​

Bu dönemde konut fiyatlarında artış beklentisi yüzde 2,9’dan yüzde 2,8’e geriledi. Akaryakıt, gıda, üniversite eğitimi, sağlık ve kira giderlerinin tamamında fiyat artış beklentileri geriledi.

Maliyet artış beklentileri, gıdada Eylül 2020, sağlıkta Kasım 2020 ve kirada Ocak 2021’den bu yana en düşük seviyelerini kaydetti.

ABD’de geçtiğimiz hafta açıklanan verilere göre, Temmuz ayında Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 3,2 ile piyasa beklentileri paralelinde gerçekleşti. altındaartmıştı.

haber-marmaraereglisi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu