Haber

Kahramanmaraş’tan 122 bin kişi tahliye edildi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 2 bin 500 bina yıkıldı, 10 bin 174 binanın ağır hasarlı olduğu belirlendi, 2 bin 412 bina için yıkılma veya devrilme tehlikesi nedeniyle acil yıkım kararı alındı. .

Şehri terk etmek isteyenler için İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ücretsiz otobüs seferleri düzenleniyor.

İl dışı tahliye uyum başvuru merkezlerine başvuranlar, form doldurulduktan sonra otobüsle istedikleri illere gönderilmektedir. Kendi araçlarıyla şehir dışına çıkmak isteyenler için bakanlıklar akaryakıt zammı sağlıyor.

Depremzedeler otobüslerle tahliye ediliyor

Depremin ardından şehrin farklı noktalarında bulunan başvuru masalarında işlemlerini tamamlayan 122 bin kişinin Kahramanmaraş’tan tahliye edildiği belirtildi. Otobüsler Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Fuar Merkezi önündeki noktalardan hareket etmektedir.

Deprem sırasında kendisinin ve ailesinin tedirginlik yaşadığını anlatan Ahmet El (52), deprem ve sarsıntıdan uzak durmak için bir süreliğine şehirden ayrıldığını söyledi.

“Enkaz falan görünce bayılıyorum, çalışamıyorum”

Tekrar döneceğini belirten El, şunları söyledi: “Şimdi Ankara’ya gideceğim. Panik atak oldum. Oradan Eskişehir’e gideceğim. Orada doktorum var. Dün yine Hatay’da deprem oldu, çok kötü hissettik. Sabaha kadar uyumadık. .Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde temizlik görevlisiyim ama panik atak “Yaşlandığım için şimdi işe başlayamadım. Enkaz falan görünce bayılıyorum, çalışamıyorum. Ben kaçacağım. Buraya tekrar geleceğim. Allah’ın izniyle devletimiz böyle imkanlar sağladı. Konaklamalar düzenlendi. Aslında kendi başımıza gidemeyiz.”dedi.

altinozu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu