Haber

Para için tahliye iddiası: 12 gün sonra cezaevinden çıktılar

Delilerin Delisi adlı kanaldan Youtube’da video yayınlamaya başlayan Muhammet Yakut, aktif görevde olan bir başsavcı hakkında da iddialarda bulundu. Yakut, başsavcılığın Mahmut Ak isimli kişiyle görüştüğünü ve görüşmenin ardından gözaltına alınan Alaattin Ak ile Mustafa Ak’ın 2 milyon dolar karşılığında serbest bırakıldığını iddia etti. Yakut’un iddianamesine ilişkin davanın son duruşması bu ay sonunda yapılacak.

3 ŞİKAYET 4 SANIK

Yakut’un tez konusu olan dava dosyasının detaylarına ulaştık. Üç müştekinin yer aldığı belgede, sanık olarak Alaattin Ak, Mustafa Ak, Volkan Özel ve BG isimli polis memuru sıralanıyor. Davanın iddianamesinde sanıklar, “tacir veya şirket yöneticisi olan veya şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında dolandırıcılık” ve “kamu görevlileriyle ilişki olduğu gerekçesiyle dolandırıcılık” suçlarından yargılanıyor.

Tutuklandıktan 12 Gün Sonra Firar

Alaattin Ak ve Mustafa Ak 16 Şubat 2022’de, Volkan Özel ise 21 Şubat 2022’de tutuklanarak cezaevine konuldu. Polis memuru BG açığa alındı. Muhammet Yakut’un “Mahmut Ak başsavcıyla görüştü, 2 milyon dolara serbest bırakıldılar” dediği Alaattin ve Mustafa Ak, tutuklandıktan 12 gün sonra 28 Şubat 2022’de tahliye ediliyor. İtirafçı olan Volkan Özel, tutuklandığı tarihten bu yana cezaevinde.

Diğer sanık BG ise polis memuru, duruşmanın ardından açığa alındı. Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın BG hakkında FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla verdiği suç duyurusu da dava belgelerinde yer alıyor.

Savcılık GÖRÜŞÜNÜ VERDİ, KARAR MUAYENESİ YAPILACAK

Son duruşmada mütalaasını açıklayan savcılık, sanıkların “tacir veya şirket yöneticisi olan veya şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında veya şirket adına hareket ederken dolandırıcılık” ve “sebebiyle dolandırıcılık” suçlarından cezalandırılmalarını istedi. kamu görevlileri ile ilişkilere sahip olma”. Davanın hükmü nisan sonunda görülecek.

SAVCI RÜŞVETTEN YARGILANIYOR

Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan aleyhine açılan dava dosyasında, Başsavcı ile görüştüğü öne sürülen Mahmut Ak’ın da adı geçti. Mahmut Ak tarafından dolandırıldığını öne süren Kızılhan’ın, eski savcı Lütfi Karabacak’a (sonradan soyadını Kara olarak değiştirecek) 1 milyon dolar rüşvet verdiği ve Ak’ı operasyon geçirip tutuklatmak istediği iddia edildi. Davanın iddianamesinde, Savcı Kara’nın Ak’tan 250 bin dolar rüşvet aldığı ve operasyonu gerçekleştirdikten sonra serbest bıraktığı belirtildi.

Ne oldu?

Görüntüleri Youtube’da yayınlayan Muhammet Yakut, şu tezleri dile getirdi:

“Kapalı Çarşı’da Cengizler Döviz ve Aklar Döviz var. Sahibi Alaattin Ak, oğlu Mustafa Ak, yeğenleri Volkan Özel. İbretlik bir hikaye. Kendisi Mahmut Ak. Bir arkadaşım yanıma geldi. Mahmut Ak’ı tanıyıp tanımadığınızı sordu, ben onları tanıyorum dedim. Akrabaları var amca çocukları Kapalıçarşı’da döviz ticareti yapıyor Alaattin’i Mustafa’yı tanımam dedim Mahmut’u tanırım dedim. Ne oldu dedi bir arkadaşımız iş yapmış ona da para vermiyorlar Mahmut abi dedim aradım randevu istedim bu kardeşleri Ortaköydeki ofislerine götürdüm bunlar Alaattin Ak, Mustafa Ak ve Volkan Özel, piyasadan 100 milyon Euro topluyorlar ve milletin parasını ödemiyorlar, tutuklanıyorlar. Nedense üçü tutuklandıktan sonra Mahmut Ak yanınızda.” bu üçü cezaevinde, baba ve oğlu aynı belgeyle 2 milyon dolar kefalet karşılığında bırakıyorsunuz. Volkan Özel’i hapiste tutuyorsunuz. Çünkü Volkan çıksa her şeyi anlatırdı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu